Jump to content

Medicinsk trikorder släpps för konsumenter under 2013


Nyhet

Recommended Posts

BildVi har sett en hel del trikorderliknande apparater tidigare, men Scandu SCOUT skiljer sig från allihop genom att den riktar sig till konsumenterna. Det finns redan fungerande modeller av den, och serieproduktionen är tänkt att starta nästa år.

 

SCOUT är en liten handhållen enhet som läser av vitala egenskaper vid kontakt: puls, hjärtkurva, temperatur och blodsyresättning. Den kan också kombineras med tilläggsmoduler som analyserar urinen och saliven. Trikorden kommer medföra att vi kan göra en första självdiagnos, men läkaren kan nog ändå behövas i slutändan i många fall.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Spännande!

Ska ju inte bli så himla dyr heller, så varför inte? Om den nu fungerar så bra som man kan hoppas.

Örontermometrar är ju inte helt tillförlitliga heller om man inte väljer att betala ungefär vad den här kommer kosta, drygt 1000 kr(150$). Enligt vad jag hört från sjukvården i alla fall.

Dessutom är det ju praktiskt att den fungerar bara genom att man håller den mot tinningen (i alla fall för den med barn som inte tycker om termometrar på varken det ena eller andra stället).

Link to comment
Share on other sites

En kul grej är ju att man kan kanske använda den för att peppa sig själv mer än ställa diagnos. Jag menar att man kanske kan mäta olika värden sedan försöka anpassa kost eller motionera och sedan mäta igen och om det blir bättre så kanske det är en motviation till det att fortsätta sitt mer hälsosamma sätt att leva. Kul :-)

Ja nog kan det bli tufft för hypokondrikerna.

Link to comment
Share on other sites

Kunde ju vara ett spännande användningsområde. Att testa resultat av träning och kost är ju annars lite knepigare som det är nu. Helst nu när det kommer fram forskning som säger att alla inte tjänar på att träna, och i såna fall att man ska välja rätt sätt att träna. Då kan man ju lätt se om det funkar eller inte.

För hypokondriker kanske det kan fungera som en trygghetsfaktor. Att kunna kolla av och se att allt är okej. Men det kan ju också gå till överdrift förstås.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...