Gå till innehåll
erkan

Enterprise på Blu-ray

Rekommenderade inlägg

Någon som sett att Enterprise säsong 1 släpps på Blu-ray den 26:e mars?

http://www.startrek.com/article/enterprise-trekking-to-blu-ray-fans-helped-pick-covers

Lite typiskt med tanke på att jag precis köpt alla 4 säsonger på DVD.

Tycker det bara är lite konstigt att dom släpper det samtidigt som TNG på Blu-ray, då tar dom ju uppmärksamhet från TNG men framförallt så tar väll TNG uppmärksamhet från Enterprise på Blu-ray. Antar dom flesta hellre köper TNG på Blu-ray än Enterprise på Blu-ray.

Sen tycker jag omslaget var ett riktigt bottennapp. Dom omslag man fick rösta på var mycket bättre men nej dom skiter i alla dom förslagen och gör något nytt som är sämre.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag hade läst rykten om att det kunde vara på gång, men inget säkert. Så det här var en liten nyhet för mig iaf.

Fast hela TNG kommer inte vara ute på ett litet tag, så alternativet hade varit att vänta tills dess innan man började släppa någon av de andra serierna. Då föredrar jag ändå att det överlappar lite, annars hade allt bara varit ute på Bluray ~2030. :P Hellre att det finns ute och tillgängligt för oss isf.

Sen är det väl också relevant här att nämna att jobbet med att konvertera ENT till Bluray- format och kvalitet inte alls är lika resurskrävande som det är/var till TOS och TNG. ENT spelades redan in och släpptes i mer moderna format, så det handlar väl mest bara att gå från 720p till 1080p nu. Enligt vad jag läst lite snabbt så är det inte ens säkert att några specialeffekter görs om i 1080p för den nya versionen, då man ofta bara skalar upp den som finns så att de inte blir för skarpa.

I TOS och TNGs fall så var det väldigt annorlunda, man var verkligen tvungen att gå tillbaka till källan som de spelat in scenerna på och mer eller mindre byggt om scenerna från grunden till den versionen som släpptes. Så, det är nog betydligt 'enklare' och mindre krävande för de att släppa ENT på Bluray, även om det är samtidigt.

Någon får rätta mig om något är fel.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så är det precis. Har också hört att specialeffekterna i Enterprise inte kommer göras om, fast känns väll inte som det behövs ändå. Men blir väll att köpa boxarna när man väll kommer tillbaka för en re-watch efter att ha sett TNG, DS9 och VOY igen, men då lär boxarna vara billiga!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vet inte om jag vill köpa ENT alls eftersom jag inte gillar serien speciellt mycket. Har bara 2 säs på dvd och dessa köptes enbart för det helt otroligt låga priset.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lite information om när de släpps:

Säsong 1 - Släpptes 2013-05-08 i Sverige (Finns t.ex. på http://www.cdon.se)

Säsong 2 - Släpptes 2013-09-18 i Sverige (Finns t.ex. på http://www.cdon.se)

Säsong 3 - Släpps 2014-01-07 i USA

Säsong 4 - Släpps 2014-04-01 i USA

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×