Jump to content

Kul på bio 2013


Aike

Recommended Posts

Nytt år och dags för nya filmer.

Min första film för året blev Argo, som kom ut förra året.

En mycket bra film om hur CIA vill få ut sex medarbetare vid den amerikanska ambassaden från Iran efter islamisterna tagit deras kollegor som gisslan. Planen är att lura iranierna med en fejkade filminspelning.

Ser att denna filmen fått mängder med priser redan och är nominerad till Golden Globe som bästa film. Jag tror mycket väl denna kan vinna bästa film på Oscarsgalan också.

4+/5

Link to comment
Share on other sites

Jag ska nog också se Django på bio. Frankenweenie tänker jag också se, dock inte på bio. Sedan väntar jag även på att Cloud Atlas ska leta sig till våra biografer. Någon gång i februari tror jag bestämt att det är dags. Men visst finns det fler filmer som jag skulle vilja se på bio. Listan kan göras rätt lång.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Fast and Furious 6 3/5

En bra film, mer action, fler figurer, längre speltid och trotsl ite röriga återkopplingar till tidigare filmer gör detta till en sevärd biofilm. Den bästa i serien tillsammans med femman och ettan. Inte illa att en filmserie kan få en sådan nytändning, när den var på väg utför stupet med trean och fyran. Har det någonsin hänt förut?

Link to comment
Share on other sites

Det har blivit en hel del biobesök detta år men jag har tyvärr missat att skriva om dem i denna tråd. Idag blev det

Jurassic Park 3D

Filmen håller fortfarande. Såg den på bio på 90-talet men denna gång var det en bättre biograf (Heron City) och rätt bra 3D. Lite nostalgiskt kul är hur förtjusta barnen i filmen blir över CD-rom med touch screen och de övriga datorerna i filmen är rätt skrattretande, men dinosaurierna är fortfarande bra och Sam Neill gör en bra rolltolkning. Har man inte sett filmen så passa på att se den på bio i 3D. Tror förresten att man lagt till någon scen i 3D versionen.

Link to comment
Share on other sites

Har sett NOLL reklam för Jurassic Park 3D här i stan, fick en chock när jag läste att den gick på bio idag, då den visst hade premiär. Ska se den nästa vecka, om inte i helgen. Att se Jurassic Park som 8-åring var något alldeles speciellt, en av mina bästa barndomsminnen. Det var en speciell film som håller än idag.

Link to comment
Share on other sites

1993: Vi var på 21-bion mitt i veckan för att slippa alla snorungar. Trots det fick vi barnfamiljen med totalt sadistiska föräldrar bredvid oss. Båda barnen satt och grät och skrek, men föräldrarna satt kvar och tvingade barnen att stanna och se klart filmen. Barnen var kanske 6-7 och 8-9 år gamla. Efter denna händelse blev jag mycket restriktiv vad mina egna avkommor fick se i filmväg.

2013: ca 10 pers, varav 0 barn och 0 telefonterrorister, i biosalongen kl 13.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...