Jump to content

Suecica Astrum Erratus Praemium - rösta fram 2013 års pristagare!


Pjotr'k

  

15 members have voted

 1. 1.

  • Christer Nyberg
   0
  • Peter Opsvik
   0
  • SF-bokhandeln
  • West coast trekkers
  • Trekkers i södra Sverige
  • Stockholm Trekkers
  • Jesper Isberg
   0


Recommended Posts

Omröstningen stänger den 3 april!

Suecica Astrum Erratus Praemium är ett pris som delas ut den 5 april varje år till personer eller grupper som särskilt arbetat för Star Trek eller i Star Treks anda. Alla medlemmar på Star Trek Databas och dess forum kan nominera de som skulle kunna passa för priset.

Detta år gör vi på samma sätt vid omröstningen som vid förra årets pris. Utifrån nominerade personer har alla medlemmar nu rätt att rösta om vem som skall få priset den 5 april 2012. Ni har ungefär 10 dagar på er att rösta, då röstningen avslutas den 3 april kl 23:59, och medlemmarnas röster räknas sedan samman med redaktionens röster (ja, ni känner igen det - ungefär samma räknesätt som på Melodifestivalen). Den 5 april tillkännages sedan vem som får priset.

Grundläggande kritierier
Priset föräras person(er)¹, organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar eller har verkat för Star Trek eller i Star Treks anda i norra Europa (i första hand Sverige, Norge, Finland och Danmark). Priset utdelas den 5 april varje år, dagen då jorden enligt sägnen får sin första kontakt med vulcanerna. Nomineringar kan ske av forummedlemmar på Star Trek Databas och juryn består av redaktionen på Star Trek Databas. Beslutet från juryn kan inte överklagas.

Link to comment
Share on other sites

Här är lite mer om de nominerade:Christer Nyberg

Star Trek-fantast som byggde USS Reliant i Lego, ett skepp som sedan ställdes ut den 27 oktober på hotell Gothia Towers nära Liseberg i Göteborg. Bygget ingick i utställningen Swebricks Event 2012, där även en rad Star Wars-modeller visades upp.

Peter Opsvik

Möbeldesigner som fick en av Norges mest erkända priser. Internationellt blev han känd för att ha gjort Worfs stol och även om han inte gjorde stolen detta år så blev hans prisutdelning till att sätta Norge, och i förlängningen Nordeuropa, på Star Trek-kartan.

SF-Bokhandeln
Butikskedja som specialiserat sig på sf och fantasy i alla dessa former. Började som en populär butik i Gamla Stan i Stockholm under tidigt 1990-tal och expanderade senare till Göteborg och Malmö. Kanske i dag Sveriges mest populära specialistbokhandel som omsätter nästan 55 miljoner kronor och har över 30 anställda. SF-bokhandeln har genom åren haft Sveriges bredaste utbud av Star Trek-litteratur. Och har sponsrat West Coast Trekkers, Stockholm Trekkers samt TSS genom åren med priser till deras respektive visningar. SF-bokhandlen har även ordnat särskilda arrangemang för trekkers, bland annat har Star Trek-skådisar som Robert Picardo signerat autografer där.

West coast trekkers

Sveriges första och största Star Trek-förening med stor satsningar genom åren på flera biovisningar varje år, oftast på centrala platser i Sveriges andra största stad.

Trekkers i södra Sverige

Med väldigt lite medlemmar i en Star Trek-förening samtidigt med ett stort upptagningsområde (Skåne, Halland, Småland, Blekinge) så lyckas denna förening ändå hålla aktiviteten igång med en medlemstidning, en "egen" biograf och med flera Star Trek-, spel- och sociala träffar under hela året. Det är en förening som med små medel lyckats åstadkomma något som består.

Stockholm Trekkers

En av Sveriges tre Star Trek-föreningar som genom trekdagar en gång i månaden är den förening som visar mest Star Trek i Sverige. De genomförde även Swecon 2004 dit skådespelaren Tim Russ kom på besök.


Jesper Isberg
Jesper Isberg har sedan 1998 arrangerat populära SF-mässor runt om i Sverige. Han har haft gäster som David Prowse, Kenny Baker, Ray Park, Andy Serkis, Robert Englund, Elijah Wood, Lance Henrison. Ett år gästades även hans Stockholms mässa av ingen mindre än Deanna Troi eller Marina Siritis som hon heter egentligen.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...