Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Star Trek: Discovery går redan med vinst

Recommended Posts

I samband med CBS kvartalsrapport berättade igår företagets vd Les Moonves att den nya Star Trek-serien Discovery, efter försäljningen av rättigheterna för 188 länder till Netflix, redan är lönsam, fast själva produktionen inte ens börjat. Han pratade också om valet av Netflix och antydde att CBS tror att serien ska bli långvarig:

Anledningen till att Netflix-köpet var så hälsosamt (är för att Netflix) redan sett vad Star Trek gör för deras tjänst. Från dag ett presterade den extraordinärt bra. Det är en av anledningarna till att vi bestämde oss för att ha den på All Access, att bygga upp vår egen tjänst.

Nu kommer vi först göra tretton avsnitt av Star Trek, men vi är ganska säkra på att serien kommer att hålla på ett tag, även om vi inte påbörjat produktionen.

Vi har ju spin-offer på spin-offer. Det är ett väldigt, väldigt värdefullt varumärke som kan ge oss hundratals miljoner i inkomst.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netflix måste ha betalt en rejäl hacka. Kan tänka mig att CBS ställt Netflix mot HBO för att driva upp priset på seriens rättigheter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amazon var också inblandade i försäljningen, men då dessa inte har så många länder som HBO och Netflix gissar jag att de drog sig ur tidigt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok intressant det låter logiskt. Var har du läst detta? Samtidigt är det ju spekulation från min sida angående Hbo. Det är tänkbart att de inte alls var med då de satsar mycket på sina egna produktioner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag läste det på Memory Alpha. Där stod att Netflix, Amazon och Hulu (inte HBO) var de som ville distribuera serien, men det är möjligt att det då bara handlade om för den amerikanska marknaden och inte den världsvida. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...