Gå till innehåll
Nyhet

Binär asteroid passerar nära jorden idag

Rekommenderade inlägg

bin_ast_080714.jpgÄnnu en påminnelse om de hot vi utsätts för på jorden. En dubbel-asteroid med namnet 2008 BT18 passerar jorden idag på ett avstånd av bara drygt fem månavstånd. De två asteroiderna som är respektive 600 och 200 m tvärsöver kretsar runt varandra. De upptäcktes av det stora radioteleskopet i Arecibo i slutet av januari i år.

Asteroider i par är inte särskilt vanliga, men skulle de komma i kollisionskurs med jorden (ingenting säger att det inte är omöjligt för 2008 BT18 i en framtid), så skulle förstås konsekvenserna bli ännu värre än för en ensam asteroid. För att inte tala om hur mycket svårare det skulle vara att försvara sig mot två stycken som inkommer samtidigt!

Källa

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Japp då är saken biff! Då sätter vi gång och bygger då! Jag har lite tid en stund på lördag. Hur är det för er andra? Men vänta nu...för håklingen jag kom på att vi är i fel tidsperiod! Aaaasch då! :blink:

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
man kan ju bygga en Dreadnoughtmissil . fast alla försvarssystem och AI-systemet behövs inte mot astreoider så tillverkningen går snabbare när vi plockat bort allt sånt .

ja det ska mycket till innan en asteroid blir intelligent och slår tillbaka på våra vapen :D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

×