Jump to content

Måla om datorhögtalare


Pjotr'k
 Share

Recommended Posts

Jag har intresse av att måla om diverse datorhögtalare så att de passar bättre in. De flesta av mina högtalare är i det vanliga beiga plastiga utseendet. Finns det plastfärger som fungerar på datorhögtalare, använder man kanske spray, vad skall man tänka på? Alla tips är välkomna.

Link to comment
Share on other sites

Satt och zappade på TV:n förut och kom till ett inredningsprogram. Först ville de måla om ett par högtalare men sa sedan att de ändrat sig då det inte var någon bra idé. En av dom sa att ljudkvaliten kanske blir sämre, men kanske det bara är så att färgen kanske inte klarar så mycket vibrationer. De visste inte riktigt vad som var anledningen.

Men det finns säkert bra sätt att måla om dem på, bara man vet hur och vilken färg dom ska användas.

Link to comment
Share on other sites

Fråga på inredningsbutiker eller biltema. Claes Ohlson kan okså ha. Men jag skulle sikta på biltema! Dock så kan det var lämpligt att göra rent högtalarna ordentligt med något avfettande innan du målar/sprayar. Jag skulle sikta på spray. Testspraya på något lämpligt, gärna liknande material, innan för att se hur nära och hur mycket du ska spraya. Men det står nog på sprayburken hur du ska göra. Jag tror at om det bara handlar om enkla datorhögtalare utan något jätteeffekt så är eventuell ljudpåverkan negligerbar.

Link to comment
Share on other sites

Det svåra med att måla om bromerad plast är att få färgen att fästa och att inte lösa upp plasten med färgen. Men gå till en pyssel/hobbybutik och fråga, typ Panduro, där har de ju färger till plastmodeller och allt möjligt annat. Jag skulle gissa att sprayfärg är att föredra för att få en jämnt och bra resultat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...