Jump to content

Star Trek XI - 200 dagar kvar *spoiler*


Nyhet
 Share

Recommended Posts

star_trek_xi_superliten.jpg Den sista veckan har varit spännande, med "frigivningen" av flera bilder från filmen Star Trek. Nu är det 200 dagar kvar, och mer information kommer nästintill varje dag. Glöm inte att kolla in nyheterna här på Star Trek Databas för de senaste rapporterna.

  • USS Kelvin NCC-0514 skall ha en signifikant del i filmen. Vi har sett att Kirk och Pine, med flera, möjligen kommer att vara en del av besättningen ombord skeppet, även om detta något motsägs av att kommendör Robau är fartygsbefälet. Troligare är det så att USS Kelvin är ett helt separat skepp från det övriga, men ändå har en viktig del i Star Treks historia. Nu skriver även Entertainment Weekly att skeppet attackeras av romulaner innan Kirk ens är född. Skeppet fick även sitt namn av J.J. Abrams farfar (Kelvin Abrams?), rapporterar tidningen. (+)
  • Roberto Orci och Alex Kurtzman betraktar flera av novellerna som kanon, i synnerhet då böckerna Best Destiny och Spock's World. (+)
  • Detaljer om serietidningen Star Trek Countdown har kommit fram, och dessa är definitivt spoilers inför filmen. I januari 2009 kommer serietidningen, med planerad bokutgivning några månader senare. Som vi har hört tidigare är tidsresor en del av filmen, och det är inte bara Spock vi talar om utan även Nero som kommer från TNG-erans tid. Manusförfattarna säger sig fått inspirationen av dubbelavsnittet Unification från TNGs femte säsong. Tidningen utspelar sig främst innan Nero far tillbaka i tiden, efter Star Trek: Nemesis. Serien binder således samman TNG-eran med filmens 2200-tal. (+)
  • Missa inte heller bilderna från inspelningen av Star Trek, från när Kirk kämpar sig ur skytteln som kraschat på isen. De finns att se på OnLocationNews.com. Tyvärr har vi inte lyckats finns högupplösta bilder, om någon hittar detta så hör av er till redaktionen (då vi lägger in bilderna i vår egen bilddatabas). (+)

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Exakt svar får ni om ni läser databasens kanon-sida (kanon, eller hur?)

Med kanon (kanon = något som är sanktionerat och accepterat) menar vi på Star Trek Databas sådant som utspelar sig i serierna och filmerna tillsammans med officiella Star Trek-fakta. Även Star Trek-novellerna av Jeri Taylor, manuskommentarer som inte motsäger det som skett i serierna eller filmerna samt parallella tidslinjer och universa anses vara kanon. Vad gäller främmande språk (t.ex. klingonska) godkänns uppgifter från serierna eller filmerna. Motsägelsefulla kanon är fortfarande kanon.
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...