Jump to content

Kommer den nya Star Trek-filmen även visas på Cosmonova?


Nyhet
 Share

Recommended Posts

star_trek_xi_superliten.jpgcossalong_081213.jpg

Det är en berättigad fråga (jag har e-postat till dom för ett svar) sedan det nu har bekräftats att den nya Star Trek-filmen även kommer att lanceras i IMAX-formatet. Enbart två biografer i Sverige kan visa i det digitala superformatet IMAX DMR (Image Maximum Digital Re-mastering); Cosmonova (Stockholm) och Aquamega (Piteå). Paramount har ensamrätt att distribuera filmen till IMAX-biografer.

I'm thrilled that audiences will be able to experience this new, epic world of Star Trek - with an incredible cast and mind-blowing visual effects - on what is, obviously, the most remarkable film format in the world.

(J.J. Abrams)

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Nog för att det skulle vara en superhit att se filmen i imax format på cosmonova men är det verkligen ekonomiskt försvarbart? Ingen skulle vara gladare än jag men finns verkligen marknaden?

Fick just en heltokig vision med stockholm trekkers som arrangör och bara trekkers/trekkies i en fullsatt salong på en världspremiär (eller nästintill i varje fall) den 7:e maj eller så. Men det är väl än ??nskedröm att stilla bedja om, misstänker jag. J.

Link to comment
Share on other sites

Det hade vart oerhört cool att se Star trek i IMAX- men samtidigt är det nog inte så sannolikt att jag kommer upp till sthm inom den närmaste tiden så...

Och jag får hålla med supreme commander, det känns som att det borde vara ekonomisk idioti att lansera en film av det här slaget i imax, men vi kanske har fel båda två...

Link to comment
Share on other sites

Det skulle nog kosta för mycket skulle jag gissa på. Paramount måste ju få hit den versionen av filmen oavsett om den ska visas för en bredare publik eller en mindre grupp/förening och oavsett vilket tror jag det inte blir ekonomiskt försvarbart.

Lite synd egentligen, att vi inte har en enda biograf av den här typen som enbart koncentrerar sig på att visa spelfilmer, som dom har i USA.

Edited by Tuvok
Link to comment
Share on other sites

Vad jag förstått är det i första hand av tekniska skäl. Den variant av IMAX man har på Cosmova kallas IMAX Dome, förmodligen är den inkompatibel med IMAX DMR. Jag publicerar Cosmonovas svar i sin helhet här nedan:

tack för ditt email, men vi kommer inte att visa IMAX DMR-versionen av kommande

Star Trek filmen. Vi kan inte visa den typen av filmer.

FK, vi är Sveriges enda IMAX biograf, var det på svenska Wiki du läste att Akva är den

andra IMAX-biografen? Vi får se till att informationen där blir korrekt ...

Tack för visat intresse (!) och ledsen för det "negativa" svaret.

Med önskan om en God Jul,

Jessica Christensen

Chef Cosmonova

Edited by Fleetadmiral
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...