Jump to content

Star Trek i rubrikerna - 23 mars 2009


Nyhet

Recommended Posts

Webbserier av trekkers

gatekeeper_superliten.jpg Idag nås äntligen svensk massmedia om att Christer Fuglesang har en roll i fanfilmen Gatekeeper, något vi rapporterade om i oktober förra året. läs mer om Gatekeeper här. Sedan hittade vi en intressant artikel om Matthew Montgomery och om hans medverkande i fanfilmerna Star Trek: Hidden Frontier (som en homosexuell klingon) och Star Trek: Odyssey (som läkaren). Läs artikeln på Fangoria Online som fokuserar mycket på HBT-frågor.

Star Trek Online

I ett försök att uppnå en anknytning till det övriga Star Trek-universat har Cryptic Studios gjort en intervju med Annika Hansen (tidigare känd som Seven of Nine). Intervjun stänger dörren för en fortsatt romans mellan Chakotay och Seven of Nine och konstaterar att borgerna kommer att ha en plats i Star Trek: Online.

Star Trek XI

star_trek_xi_superliten.jpgI natt hade Nya Zeelands största tidning, New Zealand Herald lagt upp en artikel om att Nya Zeeland får den absoluta världspremiären av filmen Star Trek, men den artikeln har därefter tagits bort. Var det bara en fråga om en missuppfattning eller har något ändrats i Paramounts marknadsföringsplaner? Sedan har vi också upptäckt att bland världspremiärerna hittar vi... den 7 april (ja, redan en dryg månad före USA- och Sverigepremiären) då massmedia kommer att få se filmen i sin helhet på Sydneys operahus (kanske var det detta som vi på Star Trek Databas förstod som premiären på Sydneys operahus, missuppfattningen var ju i sådana fall lätt skedd). Därefter kommer filmen visas i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Japan, Sydkorea, Nederländerna, Nya Zeeland, Ryssland, Spanien och Storbritannien, inte USA i denna världsturné, då dessa får en specialvisning vid något helt annat tillfälle. Artikeln hämtas från /film.com och som vanligt med dessa visningar så får vi räkna med att massmedia inte får visa något förrän några dagar före filmens premiär för allmänheten. Visst - en och annan webbplats kommer säkert att skriva något, men några detaljer kommer med stor sannolikhet inte att avslöjas.

Ett klipp som Thorsten Wulff på TrekMovie har gjort visar samtliga logos från Star Treks historia, från originalserien till den elfte filmen. Det är vackert, om än snabbt ihopklippt och lite överdramatiskt...

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Angående Christer Fuglesang så fick vi precis följande nyhetstips, som jag anser räcker med ett inlägg här (jag citerar tipset i sin helhet):

Kul nyhet.

Sveriges första astronaut och ingenjörshjälte Christer Fuglesang valdes i förra veckan in i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Nu ska han bli filmstjärna

http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_moto...ticle542736.ece

(Tack till Börje)

Link to comment
Share on other sites

Ett tillägg till nyheten ovan - det är inte bara massmedia som får se filmen på Sydneys operahus, utan alla får tillträde! Bland annat denna rapport berättar detta. Efter att filmen har haft premiär i ett visst land så drar filmen vidare till nästa land och vidare "landsvisningar" skall ske först runt den 8 maj (7 maj i Australien). Intressant tillvägagångssätt. USA skall enligts amma artikel inte få se den alls förrän den 8:e och orsaken till detta är att folk utanför USA är en mycket viktig målgrupp för filmen. Så, vilka var nu länderna efter Australien? Jo, de var Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Japan, Sydkorea, Nederländerna, Nya Zeeland, Ryssland, Spanien och Storbritannien (länderna i Europa är fetmarkerade). Kanske kan någon härifrån komma dit? Om ni gör det så vill vi gärna se en recension på Star Trek Databas ögonabums! :)

Link to comment
Share on other sites

Kanske kan någon härifrån komma dit? Om ni gör det så vill vi gärna se en recension på Star Trek Databas ögonabums! :)

Jupp, jag ska till London den 20 april. Det fanns fortfarande biljetter måndags (22/3 var det väl). Så jag nog skriva något dagarna efteråt.

Jag har startat en ny tråd om det här:

http://www.startrekdb.se/forum/index.php?s...amp;#entry73245

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...