Jump to content

Star Trek går bättre i Norge än i Sverige


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Vi är dubbelt så många befolkningsmässigt. Vi har tre aktiva Star Trek-klubbar jämfört med deras enda. Vi hade smygpremiär den sjunde maj, det hade inte de. Ändå har nya Star Trek har spelat in drygt 40 000 dollar mer i Norge.

Boxoffice.coms siffror över hur Star Trek har gått här och i vårt grannland i väster är ingen kul läsning. Mellan den 7-24 maj spelade filmen in 726,942 dollar i Sverige. I Norge spelade den in 767,822 dollar mellan den 8-24 maj. Med andra ord hade norrmännen ingen torsdagspremiär som det var i Sverige.

I Norge hade fram till och med förra helgen 62 741 biljetter sålts, enligt Filmweb.no. Star Trek är ändå ingen jättesuccé och ligger på tjugonde plats på den norska biotoppen 2009.

Hur många biljetter som har sålts här är okänt just nu. Uppskattningsvis ligger vi dock i Sverige på ungefär samma siffror plus minus några tusen.

En förklaring till att norrmännen gärna ser Star Trek är att ingen TNG-film hade premiär i landet.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Kanske antalet kopior av filmen som är ute? De kan vara lika många här som i Norge. Det var väl tal om att så stora städer som Helsingsborg inte skulle visa filmen här. Men det ändrades ju.

Annars kanske UIP Norge varit bättre på att marknadsföra filmen? Det har t ex inte funnits en enda bioaffisch i Bergakungen i Göteborg. Det sitter en enda futtig på Biopalatset. Det är ju inget vidare när de är bland de största biograferna i Sverige.

Filmen har nog fått lite bättre recensioner i Norge med.

Tillägg: Änglar och demoner har spelat in 2,5 miljoner dollar här jämfört med 1 miljon i Norge. Kan det vara så att folk har valt den hellre än Star Trek här?

Växelkursen kan nog spela in med? Vad har en norsk krona varit värd i dollar i maj?

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Räknar man på dagens dollarkurs så såldes det biljetter för 5,5 svenska miljoner kronor under perioden. I Norge var summan 4,7 norska miljoner kronor. Det skulle ge ungefär 55 000 sålda biljetter i Sverige och 47 000 i Norge (räknat på ett biljettpris på 100 kr i respektive valuta). Det är ändå ganska dåligt för oss. Vi borde sälja fler biljetter.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...