Jump to content

Deep Space Nine kan återkomma som serietidning


Nyhet

Recommended Posts

Deep Space Nine kommer tillbaka som serietidning, skriver Andrew Steven Harris på sin blogg. Om allt går som det ska kommer IDW Publishing att berätta om planerna nästa vecka på Comic Con i San Diego.

Enligt Harris, som tidigare har arbetat på förlaget som redaktör, har IDW anställt en manusförfattare och letar efter en tecknare. Precis som andra Star Trek-tidningar från förlaget blir det en miniserie i 4-6 nummer.

Harris vet inte i vilken tidsepok serien kommer att utspelas i, men tror att det blir under tv-serien och inte efter dess slut. Sålunda kommer den inte att motsäga Relaunchromanerna som har getts ut under 2000-talet.

Senaste gången Deep Space Nine fanns som serietidning var hösten 2001.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

I tidigare DS9-utgåvor (och andra serier dessutom) så har de fokuserat mycket på detaljer i personers liv, mer det än att framföra en övergripande story. Detta är säkert mycket för att de riktar sig till en yngre publik och jag tror inte att de kommer att göra särskilt annorlunda här. Med IDW i serie-ledning (om ni ursäktar vitsen) har visserligen detta skiftats något, så man vet ju aldrig.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...