Gå till innehåll
Mr Trek

Terok Nor-trilogin

Rekommenderade inlägg

Efter att på statustavlan sett att Pjotr'k läser Terok Nor och att Peak har läst serien tänkte jag öppna en diskussion om denna fantastiska trilogi som är bland det bästa jag läst (bästa inom ST tillsammans). Eftersom jag inte vill spoila något för Pjotr'k kan vi i början diskutera den första boken, som enligt mig är den sämre i trilogin (,men den är ändå riktigt bra)!

Redigerad av Mr Trek

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har läst halva första boken och är mycket glatt överraskad - den här bokserien är mycket bra. Jag kommer att delta i diskussionen när jag läst klart den första boken.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En anledning till att jag tyckte den första boken var svagare kan vara att jag var stressad att läsa ut den snabbt och inte kunde ta den tid jag önskade. 2-3 läste jag visserligen på mindre än en vecka, men det berodde på att jag hade stora mängder av den dyrbara varan tid, eftersom jag var på vårt primitiva sommarställe och att mina ska vi säga ickefavoritkusiner var där.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag är nu halvvägs in i den andra boken i trilogin och en tydlig skillnad kan jag se mellan dem. När man läste den första boken kände man verkligen att man befann sig mitt i de stora händelserna hela tiden. Det var de stora beskrivningarnas bok och även om man fick veta detaljer i enskilda personers liv, tappade jag aldrig kontakten med de stora mer övergripande händelserna. I den andra boken så har jag upplevt skildringarna kring motståndsrörelsen och dess olika celler, nästan som en biberättelse i jämförelse med det stora svepet i första boken. Detta är kanske naturligt, men jag har inte koll på det övergripande på samma sätt, och saknar detta.

Ibland görs i båda böckerna korta nedslag i situationer som till ytan ser ut att vara petitessartade, men som när man studerar det närmare inser har att göra med framtida händelser i TNG och främst DS9. Exempel: [spoiler för DS9, säsong 4, och Terok Nor-trilogins andra bok]

Tora Naprem, en av Gul Dukats älskarinnor, födde en dotter. Detta känns som en pyttegrej i sammanhanget (mer än att det kopplas till Kira Merus ändrade tankar kring förhållandet med Dukat och sedermera hennes egen död), men dottern Tora Ziyal blev en återkommande och viktig karaktär i säsongerna 4-6.

Jag tycker att böckerna är mer medryckande än vad jag själv hade räknat med och ser fram emot att få läsa vidare.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Åh, jag blir så sugen på de här böckerna när jag läser vad ni skriver. Så nu är det bestämt, imorgon ska jag köpa! Någon som vet om SF-bokhandeln i stockholm har dom i butiken?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×