Jump to content

Capten Kirks stol, säljes


tammi_mars

Recommended Posts

Hejsan alla trekkies/trekkers.

Det var jag som byggde den första kaptensstolen i Sverige. Nu har jag skapat en bättre variant som bygger på nya ritningar, naturligtvis med massor av ljudeffekter högtalare och subwoofer. Koppla in valfri telefon/mp3 spelare i stolen och spela musik med den. Stolen är till 99% korrekt och till salu. Priset är 10.000 sek plus ev frakt.

MVH Tammi Mars

Link to comment
Share on other sites

Det är en fin stol helt klart men man kan bara inte behålla allt, den är så pass stor att den döljer en del av min bioduk och jag har ganska fullt här hemma. Fick sälja en Dart Vader härom veckan, fullskala, riktigt fin....

Vill gärna köpa en ny motorcykel och behöver därför sälja av lite props....

Stolen står på en matta så man kan kasa runt den utan att repa golvet ;-)

Hade den på Sci-Fi mässan i Malmö i helgen, riktigt populär.

http://www.tammi.se/kivi.jpg

Link to comment
Share on other sites

Var bergis på att det var din stol som skulle vara på mässan. Kan tänka mig att det blev en hit. Är ju smått sugen på att köpa även denna och därefter bränna upp den jag redan har så att jag än en gång kan vara den enda med en Captain Kirk stol här i Sverige :lol:

Nä, men attans att man inte har mer plats här hemma. Min nuvarande stol har en bestämd plats i min samling så jag skulle få göra om en hel del om jag fick en ny, större stol. Dom där knapparna på den nya stolen är det jag saknar mest till min stol, är det enda förutom botten som inte är screen-accurate.

Link to comment
Share on other sites

Jag har återskapat kopior av de vit/svarta knapparna på bilden, dessa har trycker sedan helt enkelt på nyare knappar som sitter under (de du har på din stol). De färgade kupolerna på bilden finns i två varianter, de på bilden som du har och de större som jag har på min nya stol. Jag har tagit massvis med foto på hela bygget som jag gärna delar med mig av.

Bilder på den färdiga stolen: http://www.tammi.se/chair-finished/

Bilder på bygget: http://www.tammi.se/new-chair/

Som alltid krävs det en massa research när man bygger en sådan sak, och tyvätt så finns det massor av felaktigheter på nätet, på vissa bryggor runt om i världen så finns det en kopia av stolen som är felaktig. Bland annat den som syntes i ENT: In a mirror darkly p.1 och 2. Det krävs en riktig nörd för att se skillnaderna.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...