Jump to content

Äldsta Star Trek-sidan på väg att gå i graven


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Trekweb.com riskerar snart att vara ett minne blott. Sidan som startade redan 1996 har övergetts av sin ägare och medlemmarna flyr sajten. Och nu slutar den ende redaktören brasilianaren Gustavo Leao att lägga ut nyheter.

 

Leao utlovade redan förra året att han skulle sluta i samband med Star Trek Into Darkness-premiären i maj och gå i "pension" efter att ha uppdaterat sidans nyheter sedan 1998 nästan dagligen. Beslutet har dock skjutits på framtiden gång på gång. Men nu verkar det vara definitivt, eftersom ingen efterträdare kan utses. Orsaken är att sidans skapare och ägare Steve Krutzler inte har varit aktiv sedan 2005, vilket även har lett till att Trekwebs forumdiskussioner ofta har spårat ut då han är den ende moderatorn. Krutzler är dock en upptagen man eftersom han är hög chef på Yahoo, och därmed inte längre har tid att sköta Trekweb, vilket flera obesvarade mejl från Leao visar.

 

Sedan november har därför många medlemmar lämnat det sjunkande skeppet och styrt kosan mot Trekcore.com. Ett litet hopp tändes emellertid när Krutzler uppdaterade en nyhet i början av december som Leaos tänkte efterträdare John Morton hade skickat in. 

 

Om Trekweb.com går i graven skulle det vara den andra populära fansidan som går under det senaste året. Tidigare år försvann även Trekunited.com, som var sidan som ansträngningarna att rädda Enterprise 2005 kretsade kring.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Tråkigt om Trekweb försvinner. Sidan är en klassiker för nät-trekkers, och har varit en snabb på att uppdatera nyheter och vi har citerat dem många gånger. Att Leao har orkat uppdatera sidan så länge ska han all heder för. I synnerhet som han är en TOS- och TNG-trekker och ogillar JJ Abrams filmer samt Enterprise.

Sedan är det tråkigt att trenden tycks vara att de engelskspråkiga fansidorna med seriös nyhetsbevakning bara blir sämre och sämre. Trekmovie.com som inför Star Trek (2009) var en helt fantastisk nyhetskälla var mycket halvdan under åren emellan när sidans ägare ofta tog långa pauser. Sedan i somras har han varit borta igen, men sidan har ändå haft en hyfsad uppdatering tack vare att han utsett andra personer som redaktörer. Men sidans kvalitet är ändå ljusår från toppåren 2007-2010.

Det enda ljuset i mörkret är att Startrek.com har gjort en sådan strålande comeback.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Samtidigt har Trekweb kanske spelat ut sin roll. Det har aldrig varit det största forumet och tröttnar Leao helt på att uppdatera nyheterna så dör sidan. Dessa nyheter finns på en rad andra sidor i dag, och behovet för renodlade Star Trek-sidor har minskat i och med att nyheter om Abrams filmer har blivit mainstream och dyker upp på filmsidor, dagspress och andra sf- och fantasysidor. Facebook sprider också en hel del nyheter numera som gör renodlade sidor mindre attraktiva.

Leao har dock som sagt gjort ett hästjobb. Trekmovie, där om redaktören Pascale är motorn, har tiotals medarbetare, varav två till tre är ganska aktiva, vilket gör att sidan kan leva vidare även när han inte skriver på den.

Link to comment
Share on other sites

Klingonska Språkinstitutets hemsida registrerades i juli 1994, och en faktiskt hemsida har funnits sedan åtminstone november samma år.

Tyvärr används den sidan knappt längre (även om mail-listan fortfarande är aktiv), och den är ofta med på listor över övergivna hemsidor, men det är någon som jobbar på att omdesigna den och få igång den igen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...