Gå till innehåll
Nyhet

Äldsta Star Trek-sidan på väg att gå i graven

Rekommenderade inlägg

Trekweb.com riskerar snart att vara ett minne blott. Sidan som startade redan 1996 har övergetts av sin ägare och medlemmarna flyr sajten. Och nu slutar den ende redaktören brasilianaren Gustavo Leao att lägga ut nyheter.

 

Leao utlovade redan förra året att han skulle sluta i samband med Star Trek Into Darkness-premiären i maj och gå i "pension" efter att ha uppdaterat sidans nyheter sedan 1998 nästan dagligen. Beslutet har dock skjutits på framtiden gång på gång. Men nu verkar det vara definitivt, eftersom ingen efterträdare kan utses. Orsaken är att sidans skapare och ägare Steve Krutzler inte har varit aktiv sedan 2005, vilket även har lett till att Trekwebs forumdiskussioner ofta har spårat ut då han är den ende moderatorn. Krutzler är dock en upptagen man eftersom han är hög chef på Yahoo, och därmed inte längre har tid att sköta Trekweb, vilket flera obesvarade mejl från Leao visar.

 

Sedan november har därför många medlemmar lämnat det sjunkande skeppet och styrt kosan mot Trekcore.com. Ett litet hopp tändes emellertid när Krutzler uppdaterade en nyhet i början av december som Leaos tänkte efterträdare John Morton hade skickat in. 

 

Om Trekweb.com går i graven skulle det vara den andra populära fansidan som går under det senaste året. Tidigare år försvann även Trekunited.com, som var sidan som ansträngningarna att rädda Enterprise 2005 kretsade kring.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tråkigt om Trekweb försvinner. Sidan är en klassiker för nät-trekkers, och har varit en snabb på att uppdatera nyheter och vi har citerat dem många gånger. Att Leao har orkat uppdatera sidan så länge ska han all heder för. I synnerhet som han är en TOS- och TNG-trekker och ogillar JJ Abrams filmer samt Enterprise.

Sedan är det tråkigt att trenden tycks vara att de engelskspråkiga fansidorna med seriös nyhetsbevakning bara blir sämre och sämre. Trekmovie.com som inför Star Trek (2009) var en helt fantastisk nyhetskälla var mycket halvdan under åren emellan när sidans ägare ofta tog långa pauser. Sedan i somras har han varit borta igen, men sidan har ändå haft en hyfsad uppdatering tack vare att han utsett andra personer som redaktörer. Men sidans kvalitet är ändå ljusår från toppåren 2007-2010.

Det enda ljuset i mörkret är att Startrek.com har gjort en sådan strålande comeback.

Redigerad av Aike

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Väldigt trist! Trekweb var länge min favoritsida när det gällde renodlade Star Trek-nyheter. Under sin "glansperiod" uppdaterade dom väldigt ofta. Jag kände då inte till ngn annan sida som kunde konkurrera i det avseendet.

Redigerad av Fleetadmiral

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Samtidigt har Trekweb kanske spelat ut sin roll. Det har aldrig varit det största forumet och tröttnar Leao helt på att uppdatera nyheterna så dör sidan. Dessa nyheter finns på en rad andra sidor i dag, och behovet för renodlade Star Trek-sidor har minskat i och med att nyheter om Abrams filmer har blivit mainstream och dyker upp på filmsidor, dagspress och andra sf- och fantasysidor. Facebook sprider också en hel del nyheter numera som gör renodlade sidor mindre attraktiva.

Leao har dock som sagt gjort ett hästjobb. Trekmovie, där om redaktören Pascale är motorn, har tiotals medarbetare, varav två till tre är ganska aktiva, vilket gör att sidan kan leva vidare även när han inte skriver på den.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Klingonska Språkinstitutets hemsida registrerades i juli 1994, och en faktiskt hemsida har funnits sedan åtminstone november samma år.

Tyvärr används den sidan knappt längre (även om mail-listan fortfarande är aktiv), och den är ofta med på listor över övergivna hemsidor, men det är någon som jobbar på att omdesigna den och få igång den igen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tror du att den sidan är den äldsta levande Star Trek-relaterade sidan i världen? Det var många som registrerade Star Trek-sidor under internets barndom.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×