Jump to content

SR:s kulturkorrespondent Roger Wilson ska se ALL Star Trek


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Roger Wilson, kulturkorrespondent hos Sveriges Radio och tidigare programledare för filmprogrammet Kino, ska se på all Star Trek, från början till slut. Han tänker dessutom blogga om det hela. Bloggen, med namnet Star Trek-athon, som idag har fått ett inlägg om det tidiga pilotavsnittet till originalserien, The Cage, går att hitta här. Målet är enligt Wilson att lagom till Star Treks femtioårsjubileum den åttonde september 2016 "...ha sett vartenda avsnitt av alla upptänkliga Star Trek-serier, spinoffer, animerade serier och långfilmer." Star Trek Databas önskar honom lycka till!

 

 

Den som är intresserad av att veta mer kan läsa Wilsons första inl??gg.

 

(Tack till Akonitin för nyhetstipset)

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Vet inte hur detta slutar. Wilson gillar sf, men verkar inte ha stor kunskap om Star Trek och verkar dessutom vara negativt inställd till trekkers.

Hans recension av Star Trek (2009) var ren smörja och handlade mer om att trekkers ogillade förändring och var orsaken till att Star Trek förlorat i popularitet än filmen i sig.

 

Så tyvärr tror jag det blir mest trams.

 

Tillägg. Får dock bra vibbar av hans första recension av The Cage. Det var intressant att läsa, så håller han uppe det så kan det bli riktigt bra.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Bara sett till avsnitten finns det totalt 726 stycken, och det är 525 dagar kvar till dess, så ca. 1.4 avsnitt per dag, eller omkring tio per vecka. Se'n sisådär tre filmer varannan månad, också.

 

Med lite överslagsräkning får jag det till ca. 22 st. animerade avsnitt à 23 minuter styck, 704 oanimerade avsnitt på omkring 44 minuter styck, och 12 filmer på i genomsnitt omkring 90 minuter styck.

Det blir, intressant nog, exakt 525 timmar, så sisådär en timme per dag. Om han ser två avsnitt per dag med var tredje dag fri så blir det ganska lagom.

 

Edit: Hmm, tydligen är filmerna närmare 110 minuter styck i snitt. Men men, det är en droppe i havet mätt mot alla avsnitt.

Edited by loghaD
Link to comment
Share on other sites

Han verkar rätt medveten :) Från Dagens Nyheter:

 

Med tanke på slutdatumet 8 september nästa år, vilket markerar 50-årsjubileet för när tv-serien ”Star trek” först började sändas – har du räknat ut vad det blir i genomsnittlig daglig konsumtion?
– Det lustiga är att jag redan hittat fler olika uppgifter på den totala tidsåtgången, men att se 726 tv-avsnitt och 12 filmer borde landa på en daglig snittkonsumtion på ungefär en timme om dagen. I värsta fall har jag en massa semesterdagar sparade.

 

Tycker att hans två recensioner än så länge har hållt god kvalité, särskilt med tanke på tidspressen. Hoppas det håller i sig!

Link to comment
Share on other sites

Undrar om han kommer att hålla sig till en timme om dagen eller kör ST-maraton emellanåt.

 

Skulle gissa på att det blir en blandning; han verkar själv inte helt säker än, men i DN-artikeln antyder han att han kanske lägger några av sina ihopsparade semesterdagar på att br??nna av en del.

 

Det blir lite svårt med en timme om dagen, med tanke på att de flesta avsnitt är omkring 44-46 minuter långa :)

Då får det istället bli fyra avsnitt var tredje dag, på ett ungefär.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...