Jump to content

Recommended Posts

Hej! vad tycker ni om Seth Macfarlanes nya Star Trek liknande tv-serie "The Orville" ? 

Jag själv tycker faktiskt den är bättre än Discovery dock ska jag inte säga för mycket då båda serierna nyss har startat. Men jag gillar att den faktiskt är inte bara komedi utan också ganska allvarlig ändå. T ex avsnitt 3 som kunde varit tagit från vilken Star Trek serie. Vad tycker ni?

Link to post
Share on other sites

Jag håller nog allt DSC högre. The Orville har varit en väldigt blandad kompott tycker jag. Det mesta av humorn har varit rätt trött stereotyp-humor, "äktenskap, hahaha" med mera. Det känns också som att serien allmänt har problem med att hitta en balans mellan humorn och dess mer seriösa ambitioner. Några avsnitt har varit lyckade, t ex det senaste avsnittet Krill som jag nog tyckte var det bästa. Både ett tänkande avsnitt, samt med den mest välfungerande humorn hittills. Avsnittet innan, Pria, var dock svårt att se över huvud taget tyckte jag. Fyllt med unkna stereotyper, bland annat den extremt trötta och dessutom skadliga stereotypen med den "opålitliga kvinnliga förförerskan". Hade kanske haft någon chans att fungera om serien varit en ren parodi, men det är ju uppenbart att den vill vara mer än det. Avsnittet var dessutom helt enkelt inte spännande. 

Väldigt blandat från serien än så länge alltså tycker jag. Det finns potential, men jag är inte alls säker på om den kommer att uppnå den. Sedan tycker jag inte att Seth MacFarlane övertygar som skådis.

Link to post
Share on other sites

 

On 2017-10-15 at 18:27, Aike sade:

Var kan man se den? 

Tyvärr inte på svensk TV. Fox har rättigheterna, men svenska Fox köper inte in den. Jag har även frågat Netflix, men det fanns visst något hinder (Fox och Netflix är inte de bästa vänner, gissar jag). Så om man har tillgång till amerikanske Fox, antar jag att de går, men då krävs att man har ett amerikanskt IP-nummer. Det känns som att det här får vänta för mig...

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 10 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...