Gå till innehåll
Durator

New Eden (avsnitt 2, säsong 2)

New Eden   

4 medlemmar har röstat

Denna omröstning är stängd för nya röster
 1. 1. Vad tycker du om New Eden?

  • Enastående
  • Mycket bra
  • Bra
   0
  • OK
   0
  • Usel
   0

 • Vänligen logga in eller registrera dig för att rösta i denna omröstning.
 • Omröstning stängd 2019-02-15 kl. 13:30

Rekommenderade inlägg

Det här var Star Trek för mig.

Bra story tycker jag. Innehöll en del som man vill se i ST som the Prime Directive, lite utforskande. Och man ser lite mer av personerna på Discovery.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag håller med. Det här kändes mer som ett "back to basic"-avsnitt helt i linje med TOS (förutom den delen med de okända utomjordingarna, som mer kändes som en TNG-aspekt). Jag gillar Joann Owosekun och vill gärna veta mer om henne. Det skulle också vara roligt att få se mer av detta "Terralysium" i framtiden, men det är kanske inte lika troligt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tycker detta är det bästa av säsong tvås tre avsnitt så här långt. Intressant sf-berättelse, även om vissa delar var lite ologiska som att alla världsreligioner plus wicca skulle ligga till grund till en ny religion. Det vore lite oväntat att personer som tillhör alla världsreligioner skulle samlas i en kyrka i USA och sedan förflyttas till en annan planet. Dessutom wicca är ju knappast särskilt stor sett till antal utövare.  Men det kanske ändras under de kommande årtionden? Och kanske kyrkan redan från början hade en universell syn på Gud och religion? Det finns ju några sådana små samfund. Dock förvånar det dock att de skulle ha med wicca i sånt fall. I realiteten tror jag emellertid det är för att manusförfattarna inte ville förolämpa någon.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Under alla stora krig är ofta kyrkor och andra heliga platser ställen där man kan söka skydd - därför är det inte konstigt om 100 personer av olika religiös eller vetenskaplig tro hamnar i detta rum för att söka skydd. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×