Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nekrit Expanse

Galax: Vintergatan
Kvadrant: Delta

Nekrit Expanse är enorm region med interstellära dammoln, plasmastormar och olika gaser i deltakvadranten. Den innehåller ett okänt antal nebulosor och är flera tusen ljusår i omkrets. På grund av att den ständigt förändras så är den omöjlig att kartlägga.

Under det sena 2300-talet så fanns det en handelstation på gränsen till området som övervakades av Bahrat. USS Voyager stannade till här under en tid år 2373 för att skaffa proviant inför den långa resan genom Nekrit Expanse.

Chakotay och fänrik Marie Kaplan tog en skyttel genom området för att försöka hitta en snabbare väg genom det. Det visade sig vara svårt då all deras navigationsdata förstördes och detta gjorde det nästan omöjligt att hitta deras position igen. (VOY: Fair Trade)

Flera månader efter att Voyager hade besökt handelsstationen vid Nekrit Expanse så gav en handelsman information om skeppet till de vothiska forskarna Forra Gegen och Tova Veer. Vilket ledde forskarna till Voyager för att bevisa deras teori om "Distant Origin". (VOY: Distant Origin)

Inuti Nekrit Expanse upptäckte Voyager en asteroid och även en planet med ca 80 000 humanoider.
Voyager upptäckte inte något intressant i området under flera dagar och Paris föreslog då att man skulle döpa om det till "negative expanse", men strax därefter upptäckte de en deaktiverad borgkub. (VOY: Unity)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter