Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Minnesvärda Star Trek-citat

Runt om på webben kan man hitta flera mer eller mindre klassiska citat från Star Trek-världen. Flera är ganska roliga och en del inspirerande, och andra typiskt Star Trek eller typiska för avsnittet eller filmen som de förekommer i. Ett av de mest populära, som också fått stor spridning utanför Star Trek, är det ofta felciterade Stråla upp mig Scotty (Beam me up, Scotty). Exakt så... Läs mer »

Skandinaviska skådespelare i Star Trek

I Star Trek har ett antal skådespelare från Sverige och Norge haft mindre roller i TOS, TNG, Voyager, Star Trek: Generations och Star Trek XI. Varken Danmark, Island eller Finland har förekommit i någon rollbesättning för Star Trek, men Finland har i alla fall bidragit med en specialist på visuella effekter. SverigeNorge(Finland)Sverige Gunnel Eriksson Gunnel Eriksson som officer Ansen... Läs mer »

Stjärnflottans befälsgrader och gradbeteckningar

I Stjärnflottan angavs hierarkin med befälsgrader och gradbeteckningar utgående från dem som används inom den amerikanska flottan. I originalserien (TOS-eran) och Star Trek: The Motion Picture angavs rangen genom streck ytterst på tröjärmen. I senare filmer som baserade sig på originalserien angavs rangen genom streck eller annan ornamentering på en axelklaff och ytterst på vänstra... Läs mer »

Kläder

Kläder refererar till flera olika typer av produkter som människan bär på kroppen för att skydda sig mot kyla, väta eller värme. Den bärs också för att skyla kroppen inför andra, av kulturella eller religiösa skäl, och som kroppsprydnad. Som kulturellt plagg kan den förekomma i många olika stilar, från enkla och praktiska till påkostade och konstnärligt utformade. Flera grupper... Läs mer »

Djur

Listan nedan på påhittade utomjordiska djur (67) täcker de mest framträdande djuren i Star Trek. Djuren var ofta en viktig del av handlingen och förekom ofta från ett avsnitt till nästa, och i några fall i flera serier, som tribblarna i ENT, TOS, TAS och DS9. Tribblarna har t.o.m. spridit sig till populärkulturen och det engelska språket. ' 'OwonA Aldebaransk... Läs mer »

Parallella universum

Ett parallellt universum (eller ett alternativt universum; del av multiversumet) var ett självständigt universum som existerade skilt från och parallellt med det primära universumet. Konceptet innebär att det finns mer än en verklighet eller tidslinje. Det fanns olika slag av parallella universum. En del fanns i andra dimensioner. Vissa av dimensionerna styrdes av helt andra fysikaliska... Läs mer »

Alla teman

Aktiviteter

Allmänt om Star Trek

Arter och grupperingar

Personer

Sök igenom teman

Letar du efter ett tema? Fyll i orden du söker efter och klicka på sökknappen.

[ Avancerad sökning ]

Senaste teman

Vad visas av Star Trek på nordisk TV och streaming?

Idag har vi många streamingtjänster där vi hittar Star Trek, med allt från reklamfinansierade Pluto till Paramounts betaltjänst SkyShowtime. Fortfarande är Netflix... Läs mer »

Avsnitt med latinska namn

Dessa Star Trek-avsnitt är de som har haft latinska namn.  TNGSub Rosa - Under rosenDS9Dramatis Personae - Dramats maskerInter Arma Enim Silent Leges - I närvaron av... Läs mer »

Star Trek: Aurora

Star Trek: Aurora, en inofficiell Star Trek-produktion i form av en CGI-animerad TV-serie, som gavs ut i två avsnitt sänts från 2007 och som fortfarande sänds med... Läs mer »

Starship Excelsior

Starship Excelsior, från början kallad Star Trek Excelsior, är en inofficiell Star Trek-produktion i form av podcast, som sänts från 2007 och som fortfarande... Läs mer »

Titta på Star Trek - var gör man det?

Beroende på vilken serie eller film du vill se så finns det många vägar för att se på Star Trek. Här är den mest aktuella listan.  FilmerStar Trek - The Motion... Läs mer »
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter