Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Insamling till välgörande ändamål

Star Trek-föreningar har i alla tider (sedan 1970-talet) haft ett fokus på att man som förening engagerar sig i samhället på olika sätt. Detta har självfallet en grund i USA där ideellt arbete länge varit en av de viktigaste funktionerna i det civila samhället då det offentliga systemet inte varit tillräckligt för hela samhällets behov. Nu ser vi att vi även i Sverige har stora behov av stöd till det civila samhället, och detta är något som vi trekkers kan vara med och påverka.

Vi på Star Trek Databas hoppas att alla svenska trekkers hänger med och ger något av våra pengar till 2011 års insamlingsmål - MinStoraDag. Min stora dag är en organisation vars mål är att hjälpa alla svårt sjuka barn i Sverige att få en önskedröm uppfylld. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med livshotande diagnos. Barn bryr sig lite om forskningens framsteg, om pengar och nya behandlingsmetoder. Hos dem kretsar tankarna kring hur det skulle vara att mjölka en ko, att få träffa Musse Pigg eller spendera en dag med sin idol. MinStoraDags uppgift är att se till att just sådana önskedrömmar går i uppfyllelse. Barnen behöver något underbart att tänka på när behandlingarna är svåra och sjukhusdagarna långa. Stiftelsen MinStoraDag får inga statliga bidrag utan är helt beroende av frivilliga gåvor från företag, privatpersoner och stiftelser.

 

Insamlingen för svenska trekkers kan ni nå här - se till att hänga med, alla bidrag är välkomna och går oavkortat till organisationen. Med hjälp av ditt stöd kan fler barn få sin önskan uppfylld! Hjälp oss att visa medmänsklighet mot barn som behöver vår hjälp!

 

Vi har ingen aning om vilket mål som är rimligt att uppnå, men jag kommer själv att fira med en semla när vi är uppe i en tusenlapp - den som ger beloppet som tar oss över tusenkronorsnivån får en semla av undertecknad redaktör dessutom!

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter