Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Vad är Star Trek?

Star Trek är ett samlande begrepp som hänvisar till hitintills 6 TV-serier, varav en animerad, tio filmer och mängder av böcker och dataspel.

Star Trek skapades 1964 av Gene Roddenberry och kom på amerikansk TV första gången år 1966, och visar en utopisk framtidsvision där mänskligheten beslutat sig för att avskaffa penningsystemet, då de ansåg att detta ledde till så mycket ont. När de gjort detta fortsatte de med att samla sina resurser och överkom de flesta sjukdomar, orättvisor, interna stridigheter såväl som det självklara: fattigdom. I sin färd genom galaxen, där de samarbetar i en intergalaktisk federation vid namn United Federation of Planets letar de efter okända världar för att få en större förståelse för sin samtid, samtidigt som de sprider sina värderingar om fred till dessa planeter.

Star Trek finns för närvarande i sex kloner. Dessa benämns enligt följande
Star Trek: Originalserien, The Original Series eller TOS. Detta är ursprungsserien och den hade från början inget namn förutom Star Trek. Senare ville man skilja denna från de andra och då kallade man den för TOS eller Originalserien.
Star Trek: The Animated Series: TAS. Den teckade serien
Star Trek: The Next Generation: TNG. Den andra tv serien.
Star Trek: Deep Space Nine: DS9. Om livet på en rymdstation
Star Trek: Voyager: VOY. Voyager kastas ut i deltakvadranten och försöker ta sig tillbaka.
Star Trek: Enterprise: ENT. Den senaste serien som utspelar sig före alla andra.

Star Trek hade i 18 år gått oavbrutet med nya avsnitt, vilket nu har fått sitt slut år 2005 i och med att TV-kanalen UPN inte längre vill sända Star Trek, eller rättare sagt den senaste Star Trek-serien Enterprise. Star Trek har därmed loggat in över sju hundra (700) avsnitt och tio filmer vilket gör att även den mest inbitne trekkien torde behöva månader på sig för att se allt. Nu är det dessutom bekräftat att det kommer att göras en elfte Star Trek film vilket om något visar hur populärt Star Trek är.

Sällan har någon TV-show varit så populär som Star Trek, och genererat så mycket av böcker, dataspel och annat.

(Källa: Star Trek Databas, StarTrek.com, Wikipedia.org)

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter