Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Frågor och svar - Karaktärer

 

Frågor och svar inom alla områden

Diskussion där nya frågor kan ställas

 

Allmänt om Star Trek | Arter och grupperingar | Astrometri | Karaktärer | Quarks (med litteratur) | Teknologi och filosofi

Originalserien | The Next Generation | Deep Space Nine | Voyager | Enterprise | Filmerna

 

31. Är det samma karaktärer i flera av serierna? I bland förekommer karaktärerna över seriegränserna. (Exempel: Worf (TNG/DS9), Miles O'Brien (TNG/DS9).) Därutöver finns det en del karaktärer som haft gästroller i andra serier, men vad gäller huvudkaraktärerna så är det inte särskilt ofta som de är huvudkaraktärer i två serier. (Tack till: Pjotr'k) --> Karaktärer

 

74. Någon som vet vad det är för band som Worf har på sig? Det är ett Klingonskt gehäng för krigare. Worf fick tillåtelse att ha denna variation på sin uniform när han mönstrade på USS Enterprise. (Tack till: OnO) --> Worf

 

81. Har Will riker en tvillingbror? Riker kan sägas ha en tvillingbror men inte en biologisk sådan. Den andre Riker "skapades" i en transporterolycka. Detta tas upp i TNG-avsnittet "Second Chances" om jag inte minns fel. Thomas Riker, som han kallar sig, dyker även upp i ett DS9-avsnitt. (Tack till: Expendable Ensign) --> William T Riker

 

89. Helmsmannen på USS Saratoga NCC- 1867 liknar ju presidenten i filmen The Undiscovery Country, så jag undrar, om det nu är han, hur han kunde bli president så fort? Det är säkerligen inte samma roll men det är fullt möjligt att det är samma skådespelare. Många skådespelare har ju spelat olika roller i olika avsnitt/filmer. (Tack till: Supreme Comander JAF)

 

92. Var finns Vic Fontaine med i DS9? Las Vegas-smörsångaren Vic förekommer i flera avsnitt av DS9: His Way, It's Only a Paper Moon och Badda-Bing Badda-Bang (Tack till: Supreme Comander JAF) --> Vic Fontaine, Lista över holoprogram

 

96. När får Worf två "stjärnor"? År 2364, efter Natasha Yars tragiska död blir Worf kapten (två guldprickar/"stjärnor") (Tack till: OnO) --> Worf

 

97. Vad menas med att Khan har en överintelligens i som man får höra i Star Trek II: Wrath of Kahn?

-Det finns genetiskt förbättrade människor i Star Trek. Man kan väl anta att Kahn antingen är en sådan eller tillhör en ras/ en grupp människor som fötts med större intelligens.

-Khans intelligensnivå nämns egentligen aldrig. Men det är intressant att notera att de högsta intelligensnivåer som nämnts för fiktiva karaktärer (överhuvudtaget) tillskrivs två Star Trek personligheter; Q och Reg Barclay (!). I ett avsnitt nämns Q ha en IQ på 2005! I avsnittet "The Nth Degree (TNG)" når Barclay upp till otroliga 1250! Det är vida högre än vad som satts för någon annan (närmast kommer Hannibal Lecter med över 200 och Luther - från Stålmannen - med 200).

-Kahn är genmanipulerad till en bättre fysik och större inteligens. I TOS hittar Kirk Kahn och hans besättning i stasis på ett rymdskepp(Bottanybay) som de rymde med från jorden(över 100 år tidigare). De var alla genmanipulerade och Kahn var deras ledare, som försökte ta över jorden i ett krig.

Detta kriget är anledningen till att federationen har lagar mot att genmanipulera och laborera med personer i syfte att skapa ett större intelekt, en super människa.

Spoilervarning för Deep Space Nine: (markera utrymmet nedan) Ni som sett DS9 vet att Bashire är genetiskt ändrad, och att han nästan blev sparkad ur Starfleet när detta avslöjades. Krigen där Kahn var involverad näms i detta avsnitt.

(Tack till: Supreme Comander JAF och Fleetadmiral)

 

99. Stavas Geordis efternamn LaForge eller La Forge Det ska vara La Forge. läs mer i databasen. (Tack till: UFP & NX-01)

 

101. Bara funderar på om inte Chief Miles O'Brian är en fänrik men under säsong fyra så har han en blå lapp sittades på kragen av polotröjan. varför? någon som vet eller har en gissning? Nej, Miles är ingen ensign (fänrik) han är inte officerare över hue taget. Han säger i DS9 "the Ship": "Don't call me 'sir'. I'm not an officer." Du menar denna blå lappen?:

Den innebär att han är "Chief of Operations". O'brien är underofficer, petty officer som det heter på engelska. Vilket i korthet betyder att han inte genomgått officersutbildning. Svenska underofficersgrader är/var bland annat fanjunkare, sergeant, furir och korpral. Chief of operations är ingen grad utan en titel, maskinchef helt enkelt, en titel som kan innehas av en underofficer eller i vissa fall en officer. Det senare är dock ovanligt i ST och annorstädes, efter vad jag förstår. (Tack till: OnO & Schran) Läs mer i särskild diskussion.

 

106. Varför har Khan Noonien Singh och Noonien Soong så lika namn, har de något med varandra att göra? har det kanske något att göra med att Arik Soong (Noonien Soongs släkting) som sysslade med genmanipulering. Både Khan Noonien Singh och Noonien Soong var namngivna efter Kim Noonien Singh som Gene Roddenberry lärt känna under andra världskriget. (Tack till: OnO)

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter