Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Frågor och svar - Enterprise

Frågor och svar inom alla områden

 

Allmänt om Star Trek | Arter och grupperingar | Astrometri | Karaktärer | Quarks (med litteratur) | Teknologi och filosofi Originalserien | The Next Generation | Deep Space Nine | Voyager | Enterprise | Filmerna

 

51. Varför har man hört från en del att Enterprise är en dålig version av Star Trek för att de tydligen tycker att Enterprise har gjorts alldeles för "lättillgänglig"? är det bara jag som tycker att Enterprise är minst lika "bra" som Voyager? (jag har bara sett enterprise och voyager)

Jag förstår inte vad som menas med "lätttillgänglig", visst hade den kunnats göras bättre (om jag fått göra den d.v.s. ), men varför skulle det vara en "dålig version av Star Trek"? Det kanske är det att den är så annorlunda än tidigare serier. (Tack till: Great Bird of the Galaxy)

 

52. Varför var det bara tänkt i början att Star trek: Enterprise enbart skulle heta "Enterprise"?

jag tror att det var därför att producenterna ville förändra väldigt mycket i den nya serien. För att inte fansen skulle klaga sa man att Enterprise eventuellt skulle utspela sig i en parallell tidslinje. I tredje säsongen tröttnade man på det konceptet och satte Star Trek: framför för att markera att alla serierna hörde ihop. (Tack till: Great Bird of the Galaxy)

 

54. Är "Enterprise NX-01" det första enterprise-skeppet? som de sedan vidareutvecklar i andra serier?

Enterprise NX-01 är inte det första Enterprise-skeppet. Det är dock det första som har just den speciella designen. Enterprise är det första warp 5-skeppet i klassen NX (därav beteckningen 01). Däremot så har det ju redan idag funnits skepp som heter Enterprise. (Tack till: Great Bird of the Galaxy och crazy_voyager)

 

56. De där klassiska Star Trek-tröjorna - bärs de bara av de som är med i federationen? för i enterprise har de inte sådana...

Menar du dom som Kirk och Spock har på sig? Det är Federationens Stjärnflottas uniform mellan år 2266-2270. Stjärnflottan byter ganska ofta uniform. (Tack till: Great Bird of the Galaxy)

 

76. Då Star Trek Enterprise ska utspela sig före TOS ska man se ENT först eller spelar det ingen roll? För borgerna finns ju på jorden i ENT (kvar från FC), eller räcker det att se alla filmerna? Eller ska man se dem i den ordning dem gjordes?

Vilken serie man ska börja med är ju en smaksak. ENT är ju mycket modernare en TOS (som enligt min mening ses bäst i små doser!). Jag tycker nog att avnitten är tämligen självförklarande dvs man får den info man behöver i varje avsnitt. Det hindrar ju inte att First contact (filmen där borgerna kommer till jorden) är en väldigt bra film som tåls att se både före och efter och under alla serierna. (Tack till: Supreme Comander JAF)

 

113. Varför blev det Temporal Cold War-krig?

Det finns inte mycket information om detta, men det här är vad jag vet, rätta mig om jag har fel (innehåller spoilers för säsong 3-4 av Enterprise): Det finns många sidor i kriget, i Enterprise får vi inte höra talas om fler än 3 om jag kommer ihåg rätt, den framtida Federationen, Na'kuhlerna och Sfärbyggarna, som Sulibanerna och Xindierna jobbar åt. "The Sphere-builders", alltså Sfärbyggarna kommer från en annan dimension, och försöker genom skapandet av Sfärerna ändra på våran dimension så att den blir som deras, så att de kan ockuppera den. Det är detta som skapar The Expanse. De försöker besegra den framtida Federationen med hjälp av Xindierna genom att förgöra jorden innan Federationen har skapats. Den Framtida Federationen är helt enkelt Federationen i framtiden. Det antyds att Federationen har växt rejält och att många nya arter, bland andra Xindierna, har anslutit sig. Det verkar som att det är Federationen som framtvingar "The Temporal Accord", alltså tidsresemotsvarigheten till The Prime Directive, att det är förbjudet att åka tillbaks i tiden för att ändra historien. Det är detta som är orsaken till Temporal Cold War, alla håller inte med om att man inte ska nyttja tidsreseteknologin (särskilt inte Na'khulerna). Sfärbyggarna medverkar dock av helt andra orsaker, de vill ta över vår dimension. Na'Khulerna var de utomjordlingar som reste tillbaks i tiden för att hjälpa nazisterna vinna andra världskriget. Deras filosofi ligger mer i linje med nazisterna och de hoppas att om nazisterna vinner kriget så kommer federationen inte skapas, och de kommer att kunna använda sin tidsreseteknologi fritt. Deras teknologi är dock sämre än de andra sidornas, och de kan inte ta sig tillbaks till sin tid utan att bygga en ny tidsreseportal när de väl är där. (Tack till: Kashked)

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter