Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Ferengialliansens befälsgrader och gradbeteckningar

Ferengialliansens militära del hade sitt högkvarter på hemvärlden Ferenginar och upprätthöll en potent försvarsstyrka. Krigsskeppen användes för att patrullera viktiga handelsrutter, skydda intressen utanför Ferenginar och se till att inga främmande makter inkräktade på alliansens territorium. Militärstyrkorna fanns egentligen enbart till av försvarsmässiga skäl.

 

Militärstyrkorna var gemensamt kända under namnet Statskassevakten (eng. Treasury Guard). Enbart rymden utanför hemvärlden Ferenginar låg under militärens jurisdiktion. Ferenginar hade en polisstyrka, men den bestod mest av spösvängande råskinn som inte hade en aning om hur man löste brott, men däremot väl visste hur man tvingade folk att ge mutor och hur man spöade upp det.

 

Under 2300-talet gjordes ett allvarligt försök att skapa en undersökande gren av polisstyrkan med syfte att stävja olika kriminella handlingar som våldsbrott, mord, inbrott osv. Alliansen saknade en underrättelsetjänst, om man inte räknade in ferengernas förkärlek för att ta reda på all information som kunde ge dem vinst.

 

Ferengerna var visserligen inte någon krigisk art, men man var övertygade om att de var starka nog för att utmana imperier som t.ex. Federationen.

 

 

Stornagus var Ferengialliansens ledare, både politiskt och ekonomiskt. Praktiskt taget alla beslut som påverkade ferengerna måste först godkännas av stornagus. Hans makt backades upp av likvidatorer.

 

 

Flaggofficersgrader

 

Stornagus

Nagus

Daon

uDaon

Storfaloon

Bashar

(Grand Nagus)

(Grandfaloon)

 

 

Övriga officersgrader

 

Befälhavaren på större rymdskepp hade titeln DaiMon.

 

DaiMon

SubDaiMon

QuoMon

tarkMon

Pilch

Hoozar

(Sub DaiMon)

 

 

Inskriven personal

 

Mul


Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter