Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Ferenginar

Officiellt namn: Ferengi Commerce Authority

Ferenginar är styrelseplanet för den ferengiska alliansen. Härifrån styr den rikaste ferengin, stornagusen, över en allians vars medborgare gör allt för att samla in så mycket pengar som möjligt. Ju rikare en ferengi är ju mer makt har han (tills nyligen är alla ferengier som federationen träffat på en han eftersom kvinnorna inte ens fått lämna sina hem). Ferengerna styrs av sin lagbok som kallas förvärvsreglerna (eng: rules of acquisition). Det finns för närvarande cirka 280 kända regler som alla handlar om att maximera sin vinst. På så vis är ferengierna lika Jordens kapitalister som också hungrar efter vinst.

 

Ferenginar är mest känd för sitt i stort sett konstanta regn som sträcker sig över hela planeten, ruttnande vegetation och floder av dynga.

 

En av de mest kända ferengierna är Quark som under minst sju år innehaft en bar på rymdstationen Deep Space 9. Denna är tillsammans med Nog, som är den första ferengi som blivit officer i Stjärnflottan, samt Rom de tre mest kända ferengierna i Planetfederationen.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Alfa
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Ferengialliansen

Huvudstad: Ferenginar

Art(er): Ferengier

Folkmängd: 78,2 miljarder

Warpförmåga: Antik

Första kontakt: USS Enterprise 1701D år 2364

Intressanta platser att besöka: Heliga marknadsplatsen och Handelstornet (eng: Secret marketplace och Tower of comerce)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter