Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Sigma Draconis VI

M-klassplanet i Sigma Draconissystemet. Den delar systemet med tre andra M-klassplaneter och systemet i sin helhet har nio planeter. Planeten är täckt av is sedan 10000 år, men har en del av planeten med tropiskt klimat där två populationer av en humanoid art lever, en med bara män (morger) och en med bara kvinnor (eymorger).

 

Planeten blev år 2268 skannad av USS Enterprise NCC-1701 i sökandet efter Spocks hjärna som blivit stulen och det var på denna planet som hjärnan återfanns. De uppskattade att planeten 10 millennier tidigare hade haft en industriell nivå motsvarande Jorden långt över 2200-talet, men att istiden som tog över planeten förde civilisationen bakåt till en primitiv nivå. (Spock's Brain)

 

På planeten fanns ett avancerat datasystem kallad kontrollören (eng. the controller) som i sig varit nyckeln till att eymorgerna klarat att leva under jord i flera tusen år och eymorgerna dyrkade maskinen som om den vore en gud. (Spock's Brain)

 

Planeter i solsystemet: Sigma Draconis I, Sigma Draconis II, Sigma Draconis III, Sigma Draconis IV, Sigma Draconis V, Sigma Draconis VI, Sigma Draconis VII, Sigma Draconis VIII, Sigma Draconis IX

Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Alfa
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: religiöst styre (hos eymorgerna)

Huvudstad: Info saknas

Art(er): morger och eymorger

Folkmängd: 1,3 miljoner (källa: Star Charts)

Warpförmåga: Info saknas

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter