Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Terra Nova

Officiellt namn: Eta Cassiopeia III

Terra Nova (Lat: Nya Jorden) var Jordens första koloniserade planet utanför solsystemet. Det var en jordlik planet som endast befann sig 20 ljusår från Jorden. Kolonin grundades 2078 på det norra halvklotet efter en nio år lång resa från Jorden med ett av de första warpskeppen (SS Conestoga).
Terra Nova
Nästan 200 kolonister, bestående av specialister med familjer följde med på resan. Rymdskeppet var speciellt konstruerat för att kunna plockas isär vid framkomsten och bli till de första bostäderna och servicebyggnaderna i kolonin. Kolonin blev en så stor framgång att ännu ett koloniskepp planerades att skickas iväg från Jorden till Terra Nova fem år senare. Detta mottogs dock inte med jubel av den första bosättningen, som såg det som ett intrång på den värld de själva kämpat med att bygga upp och nu ansåg som sin "egen". Förhållandet mellan kolonin och Jorden blev ytterst spänt, och när kontakten senare bröts, följt av en radioaktiv kontaminering av miljön, trodde man att jordmänniskorna låg bakom detta.
SS Conestoga (2069 - 2078)
I verkligheten hade en meteorit av delvis radioaktivt material slagit ner på det norra halvklotet och förgiftat atmosfären och marken. Samtliga vuxna omkom i katastrofen, men de flesta barn överlevde genom att de tog sin tillflykt till grottor, och därmed undvek att strålskadas av det radioaktivt nedsmittade landskapet.
Terra NovakoloninNågra av de första kolonisterna (c:a 2080)
NX-01 Enterprise lyckades många år senare (2151), och efter många om och men, omflytta de kvarvarande bosättarna - som nu kallade sig novaner - till södra halvklotet som klarat sig undan effekterna av meteoritnedslaget. (Terra Nova)
Strålskadad novan (2151)
Det fanns flera infödda djurarter på Terra Nova, bl.a. en typ av grävling som novanerna kallade för grävare.
Skinn från grävare
Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Alfa
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Terra Nova

Huvudstad: Terra Novakolonin (omflyttad 2151 från norra till södra halvklotet)

Art(er): Människor (novaner)

Folkmängd: 50 - 100

Warpförmåga: Från 2063

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter