Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Alfa Centauri

Officiellt namn: Rigil Kentaurus

Alfa Centauri som också är känd som Rigil Kentaurus, är det ljusstarkaste stjärnsystemet på den södra stjärnhimlen, och ligger i stjärnbilden Kentauren. Alfa Centauri är egentligen en trippelstjärna, dvs består av tre stjärnor. Stjärnan som heter Proxima Centauri - en röd dvärg - på 4,22 ljusårs avstånd är vår närmaste stjärna. De övriga stjärnorna är Alfa Centauri A och Alfa Kentauri B. Av en spännande tillfällighet är Alfa Centauri A av samma spektralklass som solen, vilket föranleder många spekulationer rörande möjligheten att eventuella planeter där kan hysa liv.

I Alfa Centauri systemet fanns Alfa Centaurikolonin. Alfa Centauri förmodades vara en av medlemmarna vid bildandet av Förenade planetfederationen. (Future Tense)

Jordlik planet i systemet
Människan etablerade en utpost i Alfa Centauri systemet redan i början av 2100-talet. Bland de första invånarna märktes warpmotorns fader Zefram Cochrane, som grundade ett forskningsinstitut i systemet. Senare uppfördes Alfa Centauris universitet (Eng: University of Alpha Centauri), som bl.a. utförde utgrävningar bland de arkeologiska platserna på Tagus III. (Metamorphosis) Zefram Cochrane lämnade kolonin 2119 och begravdes på Saturnus måne Titan.
Karta över ruinerna på Tagus III
I närheten av stjärnan Proxima Centauri fanns Stjärnflottans installation Proxima Maintenance Yards. I boken Star Treks rymdfartshistoria (Eng: Star Trek Spacefligtht Chronology) från 1980 presenterades Star Treks historia i form av en tidslinje och med illustrationer. Ursprungligen ansågs informationen vara ka´non, men har motsagts av senare information ur TV-serierna och filmerna.
  • 2042 Rymdskeppet Icarus sätter kurs mot grannstjärnan Alfa Centauri. Den beräknade restiden är sex år.
  • 2048 Människan träffar på intelligenta humanoider i Alfa Centauri systemet. Händelsen berör människan djupt.
  • 2054 Icarus återvänder från sin historiska resa. En expedition i UNs regi sänds till Alfa Centauri för att etablera kontakter, diskutera handel och kunskapsutbyte.
  • 2059 Expeditionen som lämnade Jorden 2054 anländer till Alfa Centauri och påbörjar diplomatiska förhandlingar.
  • 2060 UNSS Powell blir det andra skeppet som anländer till Alpha Centauri.
  • 2063 Ett kulturellt utbyte inleds, och de vänskapliga banden förstärks.
  • 2072 Jorden inleder förhandlingar med Vulcan och Alfa Centauri om en officiell allians.
  • 2077 Ett inofficiellt möte på Alfa Centauri avslutas med ett dokument som fastställer en allians mellan Vulcan, Andoria, Tellar, Jorden och Alfa Centauri.
  • 2081 En överenskommelse med Alfa Centauri och Vulcan, ger Jorden tillåtelse att skjuta upp sonder ur Milky Way-serien från dessa platser.
Icarus
Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Alfa
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Förenade planetfederationen

Huvudstad: Info saknas

Ras(er): Människor och alfa centaurer

Folkmängd: Info saknas

Warpförmåga: Info saknas

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter