Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Coridan


En klass-M planet i Coridansystemet som är hemvärld åt coridanerna. Den hade år 2151 en folkmängd på 3 miljarder. Den största delen av befolkningen bodde i flera stora städer i regionen runt ekvatorn. Utanför huvudstaden låg en kåkstad där det bodde nästan lika många som inne i huvudstaden. Planeten hade stora värdefulla naturtillgångar med bla dilitium som en av de större.

Under 2150-talet så hade planeten flera stora skeppsvarv och avancerade warpkapabla skepp. Men på planeten fanns det en konflikt mellan rebellstyrkor, stödda av andorianerna, och regeringen, stödd av vulcanerna. Vulcanernas agenda var att behålla den nuvarande regeringen intakt så att dess export av dilitium till Vulcan inte avbröts. (Shadows of P'Jem)

Coridan var en av de första planeterna i "Coalition of Planets" som var föregångaren till Förenade planetfederationen. (Demons)

Coridan sökte medlemskap i Förenade planetfederationen år 2267, men pga att planeten då var underbefolkad så utfördes det många olagliga gruvarbeten på planeten och dess medlemskap var därför under debatt mellan tellariterna och vulcanerna. Man sammankallade till Babelkonferensen för att avgöra saken och tillslut så fick Coridan gå med. Ambassadör Sarek från Vulcan var den som slutligen lyckades få de bägge parterna att komma överens. (Journey to Babel, Sarek)

Under Dominionkriget så anfölls planetens dilitiumgruvor pga dess strategiska betydelse. Attacken leddes på stjärndatum 51474 av vortan Gelnon. (In the Cards, One Little Ship)
Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Beta
Klass: M - Jordisk
Politisk enhet: Förenade planetfederationen
Huvudstad: New Coridan 1
Art(er): Coridaner
Folkmängd: 3 miljarder (år 2151), 185 miljoner (2200-talet) 1
Warpförmåga: Ja, år 2093 1

1 Källa: Star Charts
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter