Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Chin'toka, AR-558Chin'tokasystemet ingår i Cardassiska unionen, och ligger nära Federationens gräns. Systemet innehåller fyra planeter, varav två är bebodda.

Mellan åren 2374 och 2375 var Chin'tokasystemet arenan för två mäktiga slag mellan de allierade styrkorna (Federationen, Klingonimperiet och Romulanska stjärnimperiet) och Dominion, stödda av cardassiska styrkor.

Det första slaget var nära att förloras av de allierade styrkorna - trots att man deployerat över 1000 krigsskepp - främst beroende på hundratals cardassiska vapenplattformar utplacerade strategiskt i systemet. Men man lyckades till slut eliminera plattformarna och systemet vanns över av de allierade. (Tears of the Prophets)

Den allierade flottstyrkan avgår från Deep Space 9

Chin'tokasystemet togs tillbaka av Dominion ett år senare, nu även med stöd av Breenkonfederationen. De allierade styrkorna var inte förberedda på ett breenskt energineutraliserande vapen (eng: energy dampening weapon), vilket ledde till att hundratals allierade skepp förstördes med lätthet. (The Changing Face of Evil, When It Rains...)
USS Defiant exploderar efter att ha träffats av breenernas energineutraliserande vapen

I Chin'tokasystemet finns ökenplaneten AR-558, en planet som hölls av stjärnflottans trupper under ungefär ett halvår av dominionkriget. Planeten hade en viktig länkstation som var del av Dominions kommunikationsnätverk och avsikten med ockupationen var i första hand att kunna avlyssna fiendens radiotrafik.
En underjordisk Jem'Hadarbas på AR-558
Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Alfa
Klass: H - Öken
Politisk enhet: Cardassiska unionen
Huvudstad: Info saknas
Art(er): Cardassier
Folkmängd: Info saknas
Warpförmåga: Från 1925
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter