Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Deep Space 9

Deep Space 9 var tidigare under cardassiskt styre och kallades då Terok Nor. Stationen byggdes 2351 av cardassierna i omloppsbana runt planeten Bajor och användes för att utvinna Bajors rika uridiumfyndighet. Dessutom användes stationen till att kontrollera de upprorsbenägna Bajoranerna. Stationen stod då under befäl av den stränga cardassiern Gul Dukat som styrde över både stationen och Bajor med järnhand även om han senare hävdat att han gjorde det av kärlek till bajoranerna.

 

När cardassierna avslutade sin ockupation av Bajor år 2369, tog stjärnflottan kontroll av stationen, på begäran från den tillfälliga bajoranska regeringen. Stationen administrerades av stjärnflottan och hade en mycket duglig befälhavare i form av Benjamin Sisko men föll under bajoransk jurisdiktion och var underställda deras lagar. Vid den tiden flyttade man också stationen från Bajor till det nyupptäckta bajoranska maskhålet som är en länk till gammakvadranten. Denna flytt ledde senare till att stationen kom att utgöra en av centralpunkterna i det omfattande Dominionkriget.

 

 

Deep space 9 utsattes sommaren år 2383 för ett bombattentat och samtidig attack av flera skepp från Tyfonpakten, ett attentat som var menat enbart som en avskräckande manöver men som slutligen ledde till stationens totala förstörelse. Trots en omfattande evakuering av närmare 5500 civila och personal från Stjärnflottan dog närmare 1500 personer när stationen exploderade. Redan senare under hösten påbörjades arbetet med att bygga en ny station och den började bebos av personal i september år 2384 för att sedan enligt planen vara färdigbyggd i slutet av år 2385. (Plagues of night, Raise the dawn)


Sidor:
Text markerad med denna färg är ej kanon

Specifikation


Diameter:1 451,82 m

Höjd (kärnan): 368,80 m

Höjd (hela): 969,26 m

Vikt: 45 000 000 ton

Besättning: ca 500

Max utrymme: 7 000

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter