Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Borg - Unikomplexet

 

Unikomplexet (Eng: Unicomplex) är en jättelik borg"stad" som är placerad inom ett gigantiskt stoftmoln i ett ödsligt och outforskat område relativt centralt i deltakvadranten.

Komplexet är det närmaste borgerna kommer en hemvärld. Det består av tusentals konstruktioner förbundna med rörliknande tunnlar, och inhyser hundratals borgskepp och många miljarder droner. Det är kärnan för all verksamhet inom borgkollektivet, och hem för borgdrottningen som själv residerar i det centrala nexuset (Eng: the central nexus).

 

Borgkuber och andra borgskepp stannar ofta till vid komplexet innan de fortsätter till andra delar av galaxen.

 

Seven of Nine mötte sin assimilerade far vid borgdrottningens nexus efter att ha tillfångatagits av kollektivet. Ett lyckat räddningsuppdrag verkställt av Tuvok och Janeway befriade emellertid Seven of Nine från borgdrottningen. (Dark Frontier, del II)

 

Unikomplexet förstördes år 2378 efter att borgdrottningen assimilerat ett neurolytiskt patogen från den framtida amiralen Kathryn Janeway, som hade rest tillbaka i tiden för att få hem USS Voyager. Borgdrottningen initierade en självförstörelseprocess i Unikomplexet med avsikt att hindra patogenet från att sprida sig, men stora delar av kollektivet var redan infekterat vid tidpunkten för drottningens agerande. (Endgame, del II)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter