Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Earth Spacedock

Earth Spacedock under konstruktion (någon gång före 2285).

 

Den svampliknande rymdhamnen Earth Spacedock var en av Federationens största och viktigaste konstruktioner i rymden.

 

Rymdhamnar med likartad konstruktion fanns på ett flertal strategiska platser inom Federationsrymd, där den största var Spacedock 74 med en vertikal längd på 13 km (kretsade runt planeten Tarsas III i Sektor 001). Earth Spacedock hade en längd på 5,5 km, en bredd på 3,8 km och en massa på 10 500 000 ton. Inom rymdhamnen levde ca. 318 000 personer. Den liknades ofta med en stad i rymden.

 

Ett trettiotal rymdskepp var ständigt dockade till rymdhamnen (invändigt och utvändigt). Rymdhamnen var så stor, och hade en så låg omloppsbana (geosynkron), att den med lätthet kunde ses från Jorden. En följd av den låga omloppsbanan, och närheten till Jordens atmosfär, var att man ibland tvingades korrigera banan uppåt med hjälp av massiva impulsmotorer (monterade längst ned). Antennerna som satt överst var så känsliga att de registrerade allt rymdskrot som kretsade runt Jorden samt objekt ned till en meters diameter upp till ett halvt ljusår från Jorden.

 

 

USS Enterprise anländer till Earth Spacedock.

 

Earth Spacedock byggdes ursprungligen som en militär bas med syftet att konstruera och underhålla/uppgradera rymdskepp. Bl.a. byggdes rymdskepp av klasserna Excelsior, Saber och Norway här.

 

 

Det jättelika innandömet med ett tjugotal dockningsstationer som klarade samtliga av Federationens rymdskepp.

 

Även om rymdhamnen var vital för Stjärnflottans verksamhet och administrerades av Stjärnflottans kommando, var den ingen rymdstation. Rymdhamnen skyddades av kraftfulla deflektorer och kunde snabbt utrustas med ett fyrtiotal massiva faserkanongrupper om ett fientligt anfall väntades.

 

 

 

Utöver sina militära funktioner och användning som rymdtrafikledningscentral, var rymdhamnen också viktig som ett kommersiellt nav i solsektorn. På rymdhamnen fanns kontor, affärer, butiker, restauranger, sjukhus, företag, hotell, stora rekreations- och grönområden, souvenirbutiker för turister och stora varumagasin som fylldes på av interplanetära och interstellära fraktskepp. Handeln var också omfattande.

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter