Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Gamma Hydra IV

 

Gamma Hydra IV är den fjärde planeten räknat från dess sol Gamma Hydra (spektralklass G8III). Gamma Hydrasystemet ligger c:a 130 ljusår från solsystemet, och i närheten av det romulanska neutrala bältet (eng: Romulan Neutral Zone) och stjärnbas 10.

 

Kolonisering

År 2256 var Gamma Hydra en etablerad koloni. Den var i huvudsak andoriansk i kolonisternas härkomst och den låg endast sex ljusår från den stora batalj som då ägde rum mellan klingonerna och Federationen. (The Vulcan Hello)

 

Planetens död

År 2267 passerade Gamma Hydra IV genom en radioaktiv kometsvans som förgiftade planetens atmosfär. Strålningen var av en okänd typ men förorsakade ett accelererat åldrande av planetens kolonister.

Gamma Hydra IV hade tidigare en forskningsstation under ledning av Robert Johnson, gift med Elaine Johnson, som årligen besöktes av Federationens rymdskepp. Vid besöket år 2267 av USS Enterprise upptäcktes att samtliga kolonister, utom de två ovan nämnda, redan var döda, och fem medlemmar ur Enterprise besättning drabbades av samma "radioaktiva sjuka". Det gifta paret, och en ur besättningen var döende och kunde inte räddas. (The Deadly Years, The Wrath of Khan)

 

Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Beta
Klass: L - Marginell

Politisk enhet: Förenade Planetfederationen

Huvudstad: Saknas

Art(er): Människor

Folkmängd: 0 (6)

Warpförmåga: Från 2063

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter