Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Vulcan

 

Klimatet på Vulcan är oftast ogästvänligt och dess yta består till stora delar av öken och bergsområden. Planeten har även tunnare atmosfär och högre gravitation än Jorden. Det är oftast väldigt varmt och soligt i ökenområden och det finns även risk för sandeldstormar.

 

Vulcan var en av de planeter som var med och skapade Federationen år 2161.

 

År 2381 var det stora delar av planeten som förstördes vid borgernas attack mot Federationen, dess allierade och närliggande planeter. Attacken skedde med mindre än ett dygns varsel och stora delar av befolkningen dog i samband med attacken, antingen på planetens yta eller vid försvarandet av planeten. (Star Trek: Destiny)

 

Alternativ tidslinje

I en alternativ tidslinje blev planeten med dess 6 miljarder invånare år 2258 attackerad av Nero och hans skepp Narada. Genom att borra sig ner i planeten lyckades Neros besättning placera en liten mängd röd materia i planetens kärna. Trots att så många som åtta skepp från stjärnflottan svarade på Vulcans nödanrop så överlevde endast ett av dessa skepp striden med Neros skepp då Narada låg i bakhåll för dem när de kom fram till Vulcan. Det överlevande skeppet var USS Enterprise som på flera olika sätt försökte avvärja Neros plan att förstöra planeten. 

 

Vulcan gick inte att rädda utan svaldes i ett svart hål. Bara minuter innan planetens förstörelse lyckades kaptenen ombord Enterprise, Spock, rädda flera i det vulcanska högsta rådet. 

 

Antalet överlevande efter katastrofen bedömdes vara närmare tiotusen, vilka räddat sig undan katastrofen med hjälp av främst privata skepp. I antalet överlevande har vi inte räknat med det begränsade antal vulcaner som befann sig på annan planet vid tillfället för Neros attack. (Star Trek)

 

T'Karath Sanctuary, 2137Fire Plains, 2154

Huvudstad, 2154The Forge, 2154

Ytan, 2272Berget Seleya, 2285

 

Viktigare avsnitt och filmer:

TOS: Amok Time

TAS: Yesteryear

ENT: Home, The Forge, Awakening, Kir'Shara

Star Trek: The Motion Picture

Star Trek III: The Search for Spock

Star Trek IV: The Voyage Home

Star Trek

Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Beta
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Planetfederationen

Huvudstad: Info saknas

Art(er): Vulcaner

Folkmängd: 4,9 miljarder (källa: Star Charts) [I en alternativ tidslinje bodde där 6 miljarder år 2258]

Warpförmåga: år 320 (källa: Star Charts)

 

Vulcan ligger 16 ljusår från Jorden.

 

Även i "verkligheten" heter solsystemet där Vulcan skall finnas "40 Eridani" och NASA planerar att i november 2008 sända en sond till detta solsystem, se mer bland nyheterna.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter