Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Talos IV

Officiellt namn: Talos

talos-iv-planet-2257-1-s.jpg

Ett kärnvapenkrig för flera tusen år sedan gjorde planeten Talos IV obeboelig och utrotade stora delar av talosierna (The Cage). Med tiden reparerade planeten sig själv och hade i mitten av 2200-talet en frisk atmosfär med ett varierat växt- och djurliv, även om planeten på många sätt fortfarande kan betraktas som karg (If Memory Serves).talos-iv-yta-2257-2-s.jpg En av de mest framträdande växtarterna är en art av sjungande, möjligen köttätande, plantor (The CageIf Memory Serves).

 

Stjärnflottan satte efter vissa allvarliga händelser år 2254 planeten i karantän och inga skepp fick närma sig planeten (The Menagerie, del I). Tre år senare, i ett försök att få svar på gåtan om de röda änglarna, färdas Michael Burnham tillsammans med Spock till Talos IV (Light and Shadows). 

 

talos-iv-yta-2257-1-s.jpg

 

Spegeluniversat

I spegeluniversat utövade talosierna sina mentala försvarstekniker mot Terranimperiets flotta, vilket ledde till att kejsare Philippa Georgiou bombade sönder planeten vilket ledde till planetens och talosiernas totala utrotning. (If Memory Serves)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Okänt
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Info saknas

Huvudstad: Info saknas

Art(er): talosier

Folkmängd: Info saknas

Warpförmåga: Tidigare kapabel

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter