Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Cestus III

 

Cestus III är en planet som delades mellan Federationen och Gorn. Den ligger i systemet Cestus inom Federationens rymd, nära gränsen till Gornhegemonin, och inte så långt från Metronkonsortiet.

 

I mitten av 2200-talet etablerade Federationen en liten koloni och obervationsutpost på planeten, under befäl av flottiljamiral Travers. Detta uppskattades dock inte av Gorn som uppfattade Cestus som en del av deras territorium. Konsekvensen blev att Gorn invaderade Cestus III år 2267 och förstörde kolonin.

Planeten återtogs senare av USS Enterprises markstyrkor. Det hela slutade med en medling genom de mäktiga metronerna, som inte tolererade krig i någon form, och fick de två stridande parterna att sluta fred och dela upp planeten lika emellan sig. (Arena)

 

Under 2300-talet byggdes Federationens koloni upp på nytt. År 2371 bildade kolonisterna på Cestus III en baseballiga med sex lag, inklusive Cestus Comets och Pike City Pioneers. Benjamin Siskos fru Kasidy Yates inbjöd Sisko till att se en riktig baseballmatch vid kolonin (Yates bror bodde på planeten). (Family Business, The Way of the Warrior)

 

Den förstörda kolonin på Cestus III

Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Beta
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Förenade planetfederationen och Gornhegemonin

Huvudstad: Pike City (källa: Star Charts)

Art(er): Människor, gorn

Folkmängd: 28,6 miljoner människor och 7,2 miljoner gorn (källa: Star Charts)

Warpförmåga: Info saknas

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter