Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Sigma Iotia II

Sigma Iotia II är den andra planeten räknat från solen Sigma Iotia, och ligger c:a 100 ljusår från Federationens sydvästra gräns i utkanterna av Vintergatan. År 2167 besökte daedalusskeppet USS Horizon planeten under sin utforskning av områdena söder om Federationen. Men som en följd av besättningens inflytande på befolkningen - kallade iotier - påverkades planetens samhälle negativt.
Sigma Iotia II och USS Enterprise

En av besättningsmedlemmarna lämnade kvar en bok med titeln Chicago Mobs of the Twenties.

Efter att utegruppen hade återgått till USS Horizon och skeppet lämnat systemet, upptäcktes boken av iotierna som återuppfann samhället som beskrevs i boken på sin egen planet, ett maffiastyrt Chicago under 1920-talet. Iotierna som var en högst imitativ art, betraktade boken nästan med religiös dyrkan, i tron att boken beskrev det ideala samhället.

USS Horizon
USS Enterprise besökte planeten 2268 i avsikt att undersöka vad som hänt det saknade skeppet USS Horizon, och - när det upptäcktes att USS Horizon hade brutit mot huvudirektivet - för att återställa samhället till det som det var före USS Horizons besök. (A Piece of the Action)
Chicago Mobs of the Twenties
Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Alfa
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Sigma Iotia II

Huvudstad: Info saknas

Art(er): Iotier

Folkmängd: Info saknas

Warpförmåga: Info saknas

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter