Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Ba'ku

På den isolerade planeten Ba'ku som ligger i Törnesnåret, etablerades år 2066 en koloni av en grupp på ungefär 600 ba'kuer, efter att de hade flytt från sin hemvärld som var på gränsen till självutplåning, genom användningen av massförstörelsevapen.

 

Planeten Ba'ku har ett ringsystem som avger metafasisk strålning (en energiform som har den anmärkningsvärda effekten att den förlänger livslängden avsevärt för de som utsätts för den).

 

I närheten av ba'kuernas bosättning fanns flera berg fyllda av grottor, och rika på mineralet kelbonit. Kelbonit hade bl.a. den speciella egenskapen att den gjorde transportörer värdelösa.

 

Under det sena 2200-talet lämnade en grupp - som kallade sig son'a - planeten då de var missnöjda med invånarnas sätt att leva på. Trots sin avancerade teknologi hade ba'kuerna valt att leva väldigt enkelt, och med starka band mellan varje invånare.

 

Förutom ba'kuerna själva - en humanoid art - fanns ett rikt djurliv bestående av t.ex. en sexbent sköldpaddeart, en isbjörnsliknande art, en flygande reptilart, rhyl (en typ av larv), olika slag av fjärilar, getter, lamadjur, fiskar, och en tvestjärtad kolibri. (Insurrection)

 

Ba'kubyn

 

Invånare

Anij, kvinnlig ba'kuSojef, manlig ba'ku

 

Djur

Barnbok som beskriver djurfaunan
FiskGetKolibri
RhylLama
Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Beta
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Oberoende

Huvudstad: Ba'kubyn

Art(er): Ba'kuer

Folkmängd: 600

Warpförmåga: -

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter