Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Qo'noS

 

Qo'noS (eng. Kronos) är klingonernas hemvärld. Här finns deras huvudstad och högsta råd.

 

Planetens yta består av en enda stor landmassa och resten är hav. Dess rotationsaxel har en extrem vinkel vilket gör att planeten har stora årstidsförändringar, turbulent atmosfär och perioder som är väldigt varma och kalla.

 

Enterprise NX-01 och deras besättning var de första att besöka Qo'noS under 2151, vägledda av vulcanernas stjärnkarta.

 

Planeten ligger ungefär 4 dagars färd från solen i warp 4.5 med användande av subrymdsgenvägar, utan dessa hade det varit en väldigt lång resa. (ENT: Broken Bow)

 

Under 2293 så exploderade månen Praxis, som var en viktig energikälla för Qo'noS. Explosionen skickade ut en stor chockvåg i underrymden, som skadade planetens ozonlager. Detta tvingade klingonerna till att planera en evakuering av planeten och skapa en allians med federationen, kallad Khitomerfördragen. (Star Trek VI: The Undiscovered Country)

 

År 2381 var det stora delar av planeten som förstördes vid borgernas attack mot Federationen, dess allierade och närliggande planeter. Attacken skedde med mindre än ett dygns varsel och stora delar av befolkningen dog i samband med attacken, antingen på planetens yta eller vid försvarandet av planeten (Star Trek: Destiny). Huvudstaden "Den första staden" (eng. The First City) blev totalförstörd vid detta tillfälle och tillfällig huvudstad blev istället på planeten Ty'Gokor. (A Singular Destiny)

 

Qo'noS huvudstad år 2151

 

Qo'noS huvudstad under 2300-talet

Text markerad med denna färg är ej kanon
Galax: Vintergatan
Kvadrant: Beta
Klass: M - Jordisk

Politisk enhet: Klingonska imperiet

Huvudstad: Info saknas

Art(er): klingoner

Folkmängd: 3,84 miljarder (källa: Star Charts)

Warpförmåga: år 930 (källa: Star Charts)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter