Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

A singular destiny

Skriven av:
Bokserie(r): Destiny
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« Destiny
År:
« 2381 »

Beskrivning

Kort beskrivning: En bok som behandlar de politiska följderna från händelserna i bokserien Destiny. Fokus ligger på civila karaktärer och även om vi känner igen vissa personer så är huvudpersonerna inte några som är kända bland trekkers. Bland annat kommer en antagonist (orosstiftare) att dyka upp som är helt ny.

Synopsis: Händelserna i trilogin Destiny förändrade allt det vi tidigare visste om Star Trek och krossade miljoner världar och liv. Nu kommer en helt okänd person fram ur förödelsens skuggor. Hans namn är Sonek Pran, en person som med hjälp av hans utanförskap kan ta sig till platser dit ingen kommer och få saker och ting gjorda som ingen annan kan. Hans undersökningar av händelser som hotar galaxens försök att ta sig upp på fötter igen leder till en av Federationens och dess allierades största utmaningar någonsin.

Personer: Ezri Dax, Sonek Pran
Skepp och stationer: Aventine

Inledningscitat
Diplomats lie with a heavy sense of destiny. (Mason Cooley)
Blessed are the people whose leaders can look destiny in the eye without flinching but also without attempting to play God. (Henry Kissinger)


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Karaktären Sonek Pran är oerhört intressant och det är sällan som en person berör mig så här mycket. Han är en härlig mix med ett riktigt bra deduktivt sinnelag. Bättre deckare får man leta efter och det politiska arbetet bakom försöken till återuppbyggnad av Federationen och andra stora nationer är viktiga att förstå sig på. En ny fara närmar sig och verkar börja sabotera för främst Federationen och Klingonska imperiet. Endast Sonek Pran ser detta, vilket presenteras på ett mycket logiskt sätt. Karaktären känns mycket verklig och berättelsen som berättas för oss läsare är trovärdig och medryckande.

Keith R.A. DeCandido är som vanligt en oerhört god författare. Wow - vilken underbar fortsättning på Destiny-serien!

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
A singular destiny
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1416594957
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter