Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Over a Torrent Sea (Titan #5)

Skriven av:
Bokserie(r): Destiny, Titan
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« Titan » « Destiny »

Beskrivning

Den femte boken i den populära Star Trek: Titan-serien följer kronologiskt efter den sista boken i bokserien Star Trek: Destiny.

Efter de chockartade händelserna i trilogin Star Trek: Destiny återgår USS Titan till utforskning av rymden långt bortom Federationsterritorium. Färderna leder till upptäckten av en häpnadsväckande ny värd med ett komplext ekosystem, som övergår allt som kommendör Riker och hans besättning har sett. Samtidigt sörjer en far den tragiska förlusten av sitt barn och en annan ser fram emot en länge väntad födsel.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Fleetadmiral

I den femte boken i Titan-serien kommer man till en planet som verkar bestå av enbart vatten. Något som mig veterligen aldrig tidigare hänt i Star Trek. Författaren L. Bennet bygger vidare på forskarnas ideér om hur en vattenplanet med intelligent liv - kanske t.o.m. en civilisation - skulle kunna te sig.

För att kunna utforska planeten måste skyttlarna modifieras så att de även kan fungera som U-båtar. Från en av de nedstigande skyttlarna upptäcker man underliga flytande fläckar...

På vattenplaneten trivs förstås aquavarelsen Aili Lavena som fisken i vattnet, och blir av naturlig anledning något av en huvudperson. Runt vattenplanetens sol kretsar ett tätt asteroidbälte som kommer att få allvarliga konsekvenser för systemet...

Att utforska det till synes bottenlösa havet blir ett viktigt mål - finns det någon botten, och om den finns, vad finns där?

Deanna Troi hamnar i trubbel, liksom Riker, men av helt olika slag.

"Over a Torrent Sea" är fascinerande, fantasifull och bitvis spännande. Kanske inte så spännande som tidigare böcker i serien, men miljön är unik och mängder av underligheter som kanske skulle vara naturligt på en planet utan land gör boken (tillsammans med den bitvisa spänningen) klart läsvärd.

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Fleetadmiral & Pjotr'k
Titan #5
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1416594973
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter