Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Taking Wing (Titan #1)

Skriven av:
Bokserie(r): Titan
Serie/film: TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Utspelar sig efter händelserna i Star Trek: Nemesis. Riker har fått befäl över sprillans nya U.S.S. Titan och den etniskt och biologiskt brokigaste besättning som någonsin satt sin fot på ett Federationsskepp. Det är oroliga tider. Efter Shinzons död befinner sig romulanska imperiet på randen till inbördeskrig. Riker får i uppdrag att leda fredssamtal mellan stridande romulanska fraktioner, men resterna av underrättelsetjänsten Tal Shiar intrigerar bakom kulisserna för att bygga upp en ny, egen maktbas. (Källa: SF-bokhandeln)

 

Arter: romulaner, remaner

Astronomi: Romulus, Remus

 

Utgåvor

  • Pocket utgiven på Pocket books den 1 april 2005 med ISBN 0743496272. 
  • eBok utgiven på Pocket books den 1 april 2005 med ISBN 1416506772/9781416506775.
  • Pocket utgiven på Pocket books i augusti 2012 med ISBN 1476711054/9781476711058.

Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Mr Trek

Mycket bra bok.
Boken sammanbinder många kända karaktärer från serierna och lägger till nya spännande karaktärer. Första halvan av boken inriktar sig väldigt mycket på besättningen och kan vara lite småseg, men i andra halvan börjar det verkligen hända saker och man får en stor inblick i hur det romulanska stjärnimperiet fungerar. Remanerna har också en stor del i boken och man möter även Spock som också han har en stor del av boken.

Jag måste dock säga att man behöver se Star Trek: Nemesis för att hänga med ordentligt i boken. Boken är ett måste för den som gillar Star Trek och gillar de avsnitten där romulanerna är med (vilket jag gör).

Boken är välskriven och har det mesta. Så läs den!

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Av Per Almsin

Titan: Taking Wing är den första star trek bok jag läser. Boken är mycket bra och jag rekommenderar den till er som har funderat på att läsa den. Skeppet i boken, USS Titan är ett Lunaklasskepp och har den största blandningen av raser i stjärnflottan så det blir många intressanta händelser.

När det gäller karaktärer är det en del karaktärer från serier och filmer som dyker upp, amiral Ross och Alyssa Ogawa t.e.x. Och många nya karaktärer, varav skeppsdoktorn är min favorit. Och så klart William Riker och Deanna Troi. Handlingen är mycket spännande. Första halvan av boken (ungefär) används för att introducera besättningen. Resten är den spännande handlingen. Man får också en insyn i den romulanska civilisationen (även om det mesta inte är kanon).

Sammanfattningsvis, jättebra bok.

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Av Fleetadmiral

En utmärkt Star Trek-bok.

Den stora variationen av raser ombord på U.S.S. Titan är en grogrund för konflikter/spänningar och gör att den första hälften av boken aldrig känns tråkig. Den första delen handlar nästan enbart om besättningen ombord, vilket dock gör att berättelsen känns lite trög i början.

Men i den andra hälften av boken lyfter berättelsen rejält, med mycket spänning och en "story" som liknar många av de bättre Star Trek-avsnitt vi sett på TV.

Kul är också att många välbekanta personer dyker upp i handlingen, som Tuvok, Spock, Suran, Donatra, och förstås kommendör William Riker och skeppsrådgivaren Deanna Troi.

PS. Enligt ryktena liknar U.S.S. Titan en något större Prometheus-klassfarkost. En annan bild på Prometheus kan ses här.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Litteratur presenterad av: Fleetadmiral
Taking Wing (Titan #1)
  • Utgiven:
  • Förlag: Star Trek
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0743496272
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter