Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Fallen Gods (Titan #7)

Skriven av:
Bokserie(r): Titan
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« Titan

Beskrivning

Trots att Federationen fortfarande är i gungning efter Andors omvälvande politiska beslut, som för alltid kommer att påverka Federationen, har kommendör William T Riker och besättningen ombord på USS Titan återupptagit utforskningen av djuprymd. Medan de fortsätter att söka i betakvadrantens outforskade områden efter en forntida civilisations för länge sedan bortglömda terraformningsteknologi - en möjlig välsignelse för världar som härjats av borgerna i Federationen och bortom Federationen - träffar Titans vetenskapsgrupp på planeten Ta'ith.

 

På Ta'ith finns resterna av ett en gång högt utvecklat samhälle, som kanske håller inne med - för terraformningsteknologin - viktiga hemligheter. Men detta sökande tar också Titan farligt nära den dödliga pulsaren Vela, galaxens kraftfullaste utsändare av dödlig strålning, som försätter både Titan och resterna av Ta'iths civilisation i fara.

 

Samtidigt befinner sig Riker på kollisionskurs med Federationsrådet och den andorianska regeringen, som båda vill beröva Titan dess andorianska besättning. En av dessa andorianer - kapten Pava EkNoor shAqabaa - avslöjar en fruktansvärd fara som har varit dold i mer än två århundraden...

 

Utgåvor

  • Pocket utgiven den 31 juli 2012 på Pocket books med ISBN 1451660626 / 9781451660623

Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Fleetadmiral

I Fallen Gods får vi stifta bekantskap med två religiösa fraktioner på planeten Tai'th med helt olika uppfattningar om hur deras värld ska hantera hotet från en högenergetisk pulsar, som sänder allt mer av sin dödsspringande strålning till planeten. Otroligt nog kretsar planeten runt pulsaren med planetens intelligenta invånare vid liv. Hur kan det vara möjligt?

 

USS Titan upptäcker man samma pulsar, Velapulsaren i Gumnebulosan, och får order om att ta sig dit.

 

Ett stort problem för Federationen är vad man ska göra med alla andorianer ombord på Stjärnflottans rymdskepp sedan Andor valt att lämna Federationen. Blir William Riker tvungen att sätta sig på tvären för att få behålla sina sju andorianer?

 

Märkliga saker händer också med Tuvok och SecondGen WhiteBlue efter att en kraftig energipuls nått dem från Tai'th.

 

En utetrupp bestämmer sig för att besöka planeten men hamnar i riktigt stor fara.

 

Star Trek: Fallen Gods är en bra bok, och hamnar väl någonstans i mitten när det gäller betygsättningen för Titan-novellerna. Tyvärr, tycker jag, har man två parallella berättelser i boken som inte har ett dugg med varandra att göra (problemet med andorianerna och problemen på planeten Tait'h). Detta får boken att kännas lite väl uppdelad, som om den vore två böcker i en. Den ena historien är politiskt intressant, den andra mer av en äventyrsberättelse med hyfsad spänning. Personligen tycker jag att de Titan-böcker Michael A Martin har skrivit tillsammans med sin skrivpartner Andy Mangels är betydligt bättre.

Betyg: 6 av 10

6 6 6 6 6 6

Litteratur presenterad av: Pjotr'k & Fleetadmiral
Fallen Gods (Titan #7)
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1451660626
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter