Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek Destiny #1: Gods of Night

Skriven av:
Bokserie(r): Destiny, Titan
Serie/film: TOS, TNG, DS9
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« Destiny »
År:
« 2381 »

Beskrivning

Borgerna attackerar och ödelägger hela planeter och ingen förstår hur de kommer genom Federationens allt mer förstärkta försvar. USS Enterprise skickas för att utreda detta, samtidigt som USS Titan tusentals ljusår bort i betakvadranten upptäcker en sedan länge förmodad död stjärnflottekommendör på en gömd värld. I gammakvadranten undersöker ett tredje rymdskepp det som finns kvar av Columbia NX-02. Berättelsen visar hur samtliga dessa till synes slumpartade händelser är sammanvävda i ett mönster som formar deras öde.

 

Läs hela kapitel 3 här på databasen.

 

Utgåvor

  • Pocket utgiven på Pocket books i oktober 2008 med ISBN 1416551719.
  • Ingår i samlingsutgåva utgiven på Pocket books den 13 mars 2012.

 

Bilder:


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Fleetadmiral

En mycket spännande bok! Fyra parallella berättelser ger stor variation i handlingen. Alla separata berättelser vävs ihop på ett fiffigt sätt i slutet. Till skillnad från föregående recensent tycker jag att familjedelen bara utgör en marginell del av handlingen, och stör knappast. Snarare ger det boken en större bredd.

Här får vi i alla fall följa rymdskeppet Columbias vidare öden när det kommer i kontakt med en superavancerad civilisation, Enterprise-E som råkar ut för en fruktansvärd fiende, Titan som träffar på märkliga gigantiska konstruktioner i rymden och "state-of-the-art"skeppet Aventine (under befäl av Ezri Dax) som hittar ett länge saknat skepp på en öde ökenplanet.

Boken är hittills den bästa jag läst där rymdskeppet Titan har haft en framträdande roll (dvs. jämfört med bokserien USS Titan). Boken skulle fått en tia av mig om det inte vore för att jag vill spara det betyget till "den perfekta boken".

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Av Pjotr'k

Boken börjar riktigt bra, med en berättelse om vad som egentligen hände med NX-02 Columbia från slutet av boken Kobayashi Maru. Denna berättelse följer sedan ramberättelsen successivt genom hela boken, vilket absolut inte är ett minus på något sätt. Destiny-serien gär ett rejält avstamp i den första boken, med hela planeter och ett antal skepp som förstörs i sin helhet. Borgerna är ute efter hämnd, och det märks med stor tydlighet. Några saker irriterar, även om helheten ger ett mycket gott intryck, och det är ett i mina ögon sett överdrivet familjefokus. Visst - i en bok har man möjlighet att utforska sådant som man inte skulle hinna med i ett 47 minuter långt TV-avsnitt, men i olidligt långa scener får man i boken ofta höra ena paret efter det andra kämpa med relationsproblem, allt medan borgerna attackerar värld efter värld. Jag säger inte att alla dessa scener är onödiga, tvärtom, men flera kunde ha besparats, för att få en ännu bättre helhet. Detta är också vad som förde ner betyget. David Mack skriver riktigt bra och det skall bli spännande att läsa de uppföljande två böckerna.

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Star Trek Destiny #1: Gods of Night
  • Utgiven:
  • Förlag: Pocket Books, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1416551719
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter