Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

The Red King (Titan #2)

Skriven av:
Bokserie(r): Titan
Serie/film: TNG
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
År:
« 2380 »

Beskrivning

En romulansk flotta har försvunit och USS Titan under ledning av kommendör William Riker hjälper sin allierade kommendör Donatra att undersöka. De förs oväntat mer än 200.000 ljusår bort till en av vintergatans satellitgalaxer det lilla Magellanska molnet av ett rymdfenomen skapades av förstörelsen av av Scimitar och dess talaronstrålningsvapen. Denna galax är också hem för neyelerna, nära släktingar till mänskligheten som federationen inte haft kontakt med på över 80 år.

Rikers osäkra allierade kommendörkapten Donatra vid den romulanska rovfågeln Valdore räddar en ung neyel undan en förstörelse som redan dödat otals miljoner liv. De finner snart att ett fruktansvärt öde väntar neyelerna om inte Riker och Donatra med sina respektive besättningar lyckas ändra ödets väg.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Mr Trek

Boken var riktigt bra och var kul att läsa! Boken gick mer rakt på spänningen än den första boken i Titan serien som hade en väldigt utförlig presentation av besättningen. Den är välskriven och karaktärerna är intressanta. Titans besättning är intressant eftersom det finns många icke-humanoider i besättningen.

Boken är välskriven men får ett litet minus för att hotet känns lite overkligt och lite för stort(men inte alltför). Boken är bättre än första Titanboken men förtjänar inte en tia, boken får en borgstark nia av mig!

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Av Fleetadmiral

En utmärkt fortsättning på bokserien, bättre än ettan.

Till skillnad från första boken, där skeppet och besättningen utförligt introducerades - och upptog en stor del av handlingen - kommer man här snabbt till skott med en spännande berättelse. Det dras på ordentligt, och faran man råkar in i är av kosmiska proportioner. Men det är skickligt och övertygande berättat. Det är också trevligt att Federationsfolk, Romulaner och Klingoner för en gångs skull kan arbeta tillsammans i vänskaplig anda (100 000 tals ljusår från sina hemvärldar). Det är vi inte precis vana med!

Jag tycker boken är så bra att om den t.ex. filmatiserades så skulle den kunna bli en given succé (åtminstone bland oss Star Trek-älskare). Fast en rejält tilltagen budget lär nog behövas! Jag kom också på mig själv att tänka, medan jag läste, att även en serie med namnet "Star Trek: Titan" skulle vara något att se fram emot. Men det är väl bara något som en annan kan drömma om...

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Litteratur presenterad av: Fleetadmiral
The Red King
  • Utgiven:
  • Förlag: Star Trek
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 0743496280
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter