Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Obsidianordern

 

Obsidianordern var den cardassiska motsvarigheten till romulanernas Tal Shiar. Obsidianordern utövade som säkerhetspolis och spionbyrå terror över hela Cardassiska unionen, och var mycket fruktad av den egna befolkningen. Ordern var en av de mest brutala och effektiva organisationer i galaxen, t.o.m. mer hänsynslös än Tal Shiar. Alla medborgare övervakades noga för att se till att de var lojala mot imperiet. Utbildningen för Obsidianorderns agenter var så avancerad att de blev immuna mot alla typer av förhör; de kunde t.o.m. motstå den vulcanska sinnesföreningen.

 

Obsidianorden bildades under 1800-talet och var teoretiskt underordnad Detaparådet. I praktiken opererade dock orden helt oberoende av rådet. Obsidianorden ansvarade för angelägenheter som rörde imperiets säkerhet och bedrev spionage. Ordern var förbjuden att blanda sig i militära operationer och förbjöds även att inneha alla typer av militär utrustning.

 

Obsidianorden var uppdelad i halvt självstyrande, från varandra, isolerade celler, vilket medförde att tillfångatagandet av en ordensmedlem inte hotade att skada resten av ordern.

 

 

Vissa agenter utrustades med skallimplantat, bl.a. den f.d. agenten Elim Garak (se nedan), så att de bättre kunde motstå tortyr. Ordern utvecklade också en substans, kallad promazin, som agenterna skulle använda om de togs till fånga. Promazinet dödade omedelbart och personen som intagit substansen upplöstes helt till stoft.

 

 

Det skar sig ofta mellan Obsidianordern och Centralkommandot (den cardassiska militären) då inte ens de högst rankade officerarna var skyddade mot ordens utfrågningar.

 

 

Elim Garak var medlem i Obsidianorden innan han landsförvisades från Cardassia till Deep Space Nine av sin far och ordens ledare Enabran Tain. Garak blev en allierad med Federationen och använde sina kunskaper för att hjälpa Federationen i deras krig mot Dominion.

 

Efter ett misslyckat anfall av Obsidianorden tillsammans med Tal Shiar 2371 mot Dominion, där hela orderns styrkor förintades, försvagades Obsidianorden i sådan grad att den till slut upplöstes. Obsidianorden ersattes så småningom med den cardassiska underrättelsetjänsten.

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter