Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Star Trek kontra Star Wars, Babylon 5 och Battlestar Galactica

Det finns många korta videor som försöker skildra hur det skulle gå om styrkor från Star Trek skulle möta styrkor från Star Wars, Babylon 5 eller Battlestar Galactica. Det går förstås inte att komma ifrån att utgången till största delen beror på hur skaparna av videorna föreställer sig hur det skulle sluta. Om skaparen eller skaparna är Star Trek-fans men inte Star Wars-fans är det t.ex. rätt svårt att tänka sig att Star Treks styrkor skulle förlora mot Star Wars-styrkorna. Men i slutändan hänger det mesta på vilka som kan få med vilka...

 

Videorna nedan - som tillhör de bättra - är mellan 6 och 9 minuter långa.

 

Star Trek kontra Star Wars (7 min)

 

I klippet får vi se när Jean Luc Picards USS Enterprise-D råkar på Dödsstjärnan och några stjärnkryssare av Imperial-klass ur Star Wars. Flaggskeppet i styrkan är dock det enorma superslagskeppet av Executor-klass (nästan 2 mil långt!) under befäl av Darth Vader. Dessutom anfalls Enterprise av flera TIE-fighters. Ingen lätt match för Federationens flaggskepp, speciellt inte när Dödsstjärnan bereder sig på att avfyra sin fruktansvärda dödsstråle!

 

 

Star Trek kontra Babylon 5 (6,5 + 6 min)

 

Videon är uppdelad på två delar; The Final Fight och The Final Stand. I den första delen lämnar en större Federationsstyrka ett varvkomplex och tar sig via ett maskhål till en rymdsprångsport (Jump gate) i närheten av rymdstationen Babylon 5, där de bl.a. kommer i strid med stora krigsskepp av Omega-klass och kryssare av White Star-klass, dessutom en uppsjö Star Fury jaktskepp.

 

 

I videoklippet med titeln The Final Stand har Federationen tagit över en rymdstation i Babylon 5-rymd. USS Enterprise-E och en stor flottstyrka ur Stjärnflottan tar sig an en flotta från Jordalliansen med sina krigsskepp av Omega-klass. Riktigt tufft och ödestigert blir det när Enterprise kämpar mot ett tre gånger så stort slagskepp av Victory-klass från den Interstellära alliansen.

 

 

Star Trek kontra Battlestar Galactica (9 min)

 

I videon med titeln The Battle of L-14 upptäcker den stora kommunikationsstationen Epsilon IX att klingonska Bird-of-Prey utsätts för ett anfall av jaktskepp av Viper-typ och ett krigsskepp av Battlestar-klass i sektorn L-14 i närheten av den neutrala zonen. Eftersom slaget utspelar sig under TOS-eran kommer inte helt oväntat USS Enterprise, men även USS Excelsior, till undsättning.

 

 


Min personliga bedömning är att den Galaktiska republiken (Star Wars), på grund av att man ligger på en teknisk nivå som sannolikt ungefär motsvarar borgernas och råder över ett enormt imperium, i långa loppet skulle slå ut Federationen plus allierade, även om man fick med sig borgerna. Det förutsätter förstås att hela republiken agerar som en intakt enhet med samma mål. Federationen och närmast allierade anses ligga på en högre teknisk nivå än jordalliansen - med t.ex. effektivare sköldsystem. Och om inte jordalliansen får med sig den interstellära alliansen, Vorloner och Shadows så är det nog kört för deras del. De tre kolonierna i Battlestar Galactica borde inte ha mycket att sätta emot Federationen plus allierade, även här ligger man på en lägre teknisk nivå.

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter