Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Tävling 26 juli-15 september 2007

Star Trek Databas utlyser en tävling!

 

Ni har möjlighet att vinna böcker, DVD-filmer, bokmärken och mycket annat. Det som ni behöver göra är att leta er runt i databasen och hitta alla de hål som finns och fylla dem med värdefullt material. Det handlar om allt från recensioner av böcker till rättelser av stavfel i en temaartikel, från nedtecknandet om ett rymdskepp till att förstärka en artikel om en karaktär. Det behöver inte vara mycket, utan allt (smått som stort) är välkommet och räknas!

 

Ni får poäng för varje bidrag ni gör (se nedan för detaljer). Tävlingen pågår 26 juli till 15 september och därefter får vinnaren peka ut sitt pris och de övriga som vunnit får ta vid därefter.

 

Hur delas poängen ut?

1-3 poäng för varje material som tydligt förstärkt en del av databasen, redaktionen är domare i detta. Vid fråga om rättelser av flertalet stavfel eller liknande ges minst ½ poäng, beroende på omfattning. Redaktionen har bedömningsrätt och kan höja antalet poäng om det material som inskickas är av exceptionell karaktär.

 

Efter att ha skickat in material, skickas ett e-brev till peter@startrekdb.se för säkerhet i att rätt person kopplas till materialet och att materialet bedöms utifrån poäng (det kan ju finnas personer som inte vill vara med i tävlingen och som skickar in på annat sätt). Observera att ni inte får kopiera eller översätta material från andra webbplatser, inte ens om ni har fått tillstånd. Materialet skall vara egenkomponerat, alltså. Idéer och uppgifter får självklart tas från webbplatser, TV-avsnitt, böcker, etc, men sammansättningen måste tydligt vara ert eget. Om ni använder er av material från andra webbplatser så är det viktigt att ni anger era källor, så att vi kan kolla upp att ert slutliga material är ert eget.

 

Vad kan jag bidra med och hur skickar jag in material?

En liten lista på tips, men ni kan säkert komma på fler saker

 • Recensioner och beskrivningar av böcker
  • Gå till sidan för boken (sök via litteraturdatabasen efter boken) och använd de länkar som finns där för recension
  • Om boken inte finns med - skicka in uppgifterna till peter@startrekdb.se
 • Recensioner av Star Trek-filmer
 • Skicka in nyhet
 • Beskrivningar av fanfilmer och dylikt (såsom New Voyages, Star Wreck, Trekkies, Sev Trek-filmen, etc)
  • Skicka in uppgifterna till peter@startrekdb.se
 • Nytt tema
  • Skicka in uppgifterna till peter@startrekdb.se
 • Lägga till information om exempelvis en utomjording, ett vapen, en utrustning, en planet, en teknisk pryl, ett skepp, en rymdstation eller en mindre karaktär som ännu ej finns med i databasen
  • Skicka in uppgifterna till peter@startrekdb.se
 • Hjälpa till att förstärka i något som redan är skrivet i databasen
  • Skicka in uppgifterna till peter@startrekdb.se
 • Rätta stavfel eller liknande någonstans i databasen
  • Skicka in uppgifterna till peter@startrekdb.se

 

Datum för denna tävling

Tävlingen pågår 26 juli till 15 september.

 

Kostnad för deltagande

Att deltaga kostar inget, men portot, som är lägsta möjliga, för att skicka priser måste betalas av den som vinner materialet. Vad portot är kommer att framgå innan ni bestämmer er för pris, men normalt sett så är portot mellan 5 och 20 kronor. Portot betalas via Payson, bankkonto eller brev.

 

Efter tävlingen

När tävlingen är slut finns fortfarande chans att samla poäng: Om vi drar i gång en ytterligare tävling inom tre månader får alla bidragsgivare fram till dess tillgodoräkna sig poäng för allt som de bidrar med till databasen.

 

Tävlande och poängutdelning

I listan anges även valda priser :

 1. 60 poäng: Björn Ehrby - Titan #1: Taking Wing, värde 50:-
 2. 39½ poäng: Kalle Edgar - Titan #1: Taking Wing, värde 50:-
 3. 15½ poäng: Magnus Håkansson - Titan #3: Orion's Hounds, värde 50:-
 4. 14 poäng: Cecilia - TNG #1: Ghost Ship, värde 30:-
 5. 12 poäng: Johan D - Avstår från pris (var bara glad för att ha varit med!)
 6. 8½ poäng: Pia Mylly - Samlarkort från säsong 1 av VOY. Paketet innehåller 11 kort samt en Chakotaytatuering och är värd 25:-.
 7. 6 poäng: Johannes Ifongård - DS9: Warpath, värde 50:-
 8. 3 poäng: Per - ännu ej valt pris
 9. 1 poäng: Johan A - Passagen av Michael Crichton, helt ny, värde 70:-
 10. ½ poäng: Ingemar Hjort - Star Trek: Nemesis (DVD), värde 230:-

Summa poäng: 160

 

*Observera att en viss felmarginal finns i denna lista, då sammanräkningen kan ha blivit fel eller att den inte hinner uppdateras med kort varsel.

 

Priser

Den som samlat ihop flest poäng får välja först bland priserna och till dess att priserna är slut går turen sedan vidare till nästa person. Antalet priser kommer att öka desto fler poäng som sammantaget plockas ihop av deltagarna. Det är fråga om begagnade eller nya böcker, prylar, samlarkort, etc. Allt är Star Trek-inriktat såklart, förutom vissa SF/Fantasyprylar. Vi har alltså en hel hög med spännande saker och där finns bland annat Titan-böckerna och annan litteratur, DVD-filmer, Star Trek-spel, samlarkort och Sev Trek-bokmärken. Värdet på priserna är mellan 10 och 230 kronor! Vill ni bidra med priser till denna eller kommande tävlingar, hör av er! Även sådana bidrag ger goda poäng, beroende på värdet av artiklarna!

 

Här följer en lista över de aktuella priserna (inklusive portokostnad):

DVD och VHS

Star Trek: Nemesis (DVD), värde 230:- *Porto 20:-*

 

Spelkort TNG (CCG, 1st edition)

Välj ett av dessa paket. Kort från Collectible Card Games första utgåva (TNG-serien) - eventuella värdefulla kort har inte borttagits.

 • Extrakortsblandning - 10 kort som är värda åtminstone 10:- och är en blandning av korten interrupt, event, equipment, poängkort och dilemma. *Porto 5:-*
 • Romulan - 7 kort, värde åtminstone 10:- *Porto 5:-*
 • Klingon - 7 kort, värde åtminstone 10:- *Porto 5:-*
 • Federation - 7 kort, värde åtminstone 10:- *Porto 5:-*

 

Sev Trek-bokmärke

Välj ett av dessa bokmärken. Sev Trek, alla tiders parodi med våra favoritserier. Värdet är 10:- och märkena finns inte att köpa i Sverige.

 • Deep Sev 9 (Deep Space Nine). *Porto 5:-*
 • The X Generation (The Next Generation) *Porto 5:-*
 • Forager (Voyager) *Porto 5:-*
 • Jet Lag Pinchard & Beta (Picard/Data) *Porto 5:-*
 • Barf & Heavily Cruncher (Worf/Beverly Crusher) *Porto 5:-*
 • Sev Trekfilmen Pus in Boots *Porto 5:-*
 • Alla fem Sev Trekserier *Porto 5:-*
 • Jurassic Sev Trek (TOS) *Porto 5:-*

 

VOY-samlarkort

Samlarkort från säsong 1 av VOY. Paketet innehåller 11 kort samt en Chakotaytatuering och är värd 25:-. *Porto 5:-* (1 finns kvar)

 

Star Trek-böcker

Välj en av dessa böcker och läs mer om dem i databasen. Finns det ingen större beskrivning där, så hör av er till peter@startrekdb.se med förfrågan.

 

Datorspel

Star Trek: Armada, värde 50 :- *Porto 20:-*

Star Trek: Legacy, värde 150 :- *Porto 20:-*

 

Science fiction och fantasy

 • Rivas skrifter - En fantasy-faktabok. Bakgrundstexter till sagorna om Belgarion och Mallorea av David Eddings. Boken är gjord av paret David & Leigh Eddings och är värd 170:-. *Porto 40:-*
 • Passagen av Michael Crichton, helt ny, värde 70:- *Porto 20:-*

 

Personlig avatar

Vinnaren i tävlingen kommer, utöver det pris som hon eller han väljer, få en personlig Star Trekrelaterad avatars bild, skapad av redaktionen. Du får själv välja vilken tidsperiod i Star Trekserierna som du vill använda dig av, d.v.s. välja uniform och en bakgrund. Avataren kan användas i Star Trek-forat eller i andra sammanhang.

Författare:
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter